Ako mať kvalitnú infrasaunu

Plánujete kúpu infrasauny a potrebujete poradiť? Internet je plný lákavých ponúk na infrasauny za výnimočné ceny, povieme vám pár dôvodov, pre ktoré je dobré si za vysnívanú “oázu zdravia” radšej priplatiť.

relax_sauna

Kvalitná infrasauna, ktorá má potenciál vydržať dlhé roky, nemôže stáť 600 alebo 1.500 eur. Nosným základom kvalitnej infrasauny je odolné drevo so špeciálnou termizovanou  úpravou a výkonné širokospektrálne  infražiariče. Pokiaľ výrobca šetrí na týchto komponentoch, vedzte, že nekupujete výrobok, ktorý vám vydrží dlho, ale nekvalitu, ktorá sa navyše môže negatívne podpísať na vašom zdraví. Rovnako to platí aj v prípade sauny, ktorú si aj z dôvodu kvality ľudia dávajú často robiť na mieru.

Žiariče a kvalitné drevo

Fínska sauna využíva suché  teplo s relatívnou vlhkosťou 0 až 12%, ktoré blahodárne vplýva na dýchacie cesty a regeneráciu celého organizmu. Naproti tomu tou najdôležitejšou súčasťou infrasauny sú infražiariče, ktoré vydávajú infračervené svetlo v troch pásmach vlnových dľžok. Ide o suché teplo a vlnová dĺžka jednotlivých pásiem hovorí, ako hlboko pod kožu sa žiarenie dostáva. Technológia výroby infražiaričov s vhodnými parametrami je náročná a drahá, preto niektorí výrobcovia inštalujú nekvalitné žiariče, ktoré nemajú požadované vlastnosti a tým pádom aj zdraviu prospešné účinky. Pre lajka je niekedy ťažké ich rozoznať, takže sa vždy pýtajte dodávateľa v akých vlnových dľžkach infračerveného spektra ich žiarič pracuje a pýtajte si aj certifikáty.

Ani tie najkvalitnejšie žiariče by však nepriniesli požadovaný pocit oddychu a zdravia, keby infrasauna bola vyrobená z nekvalitného dreva a mali by ste problém v nej obsedieť. Nie každé drevo totiž dostatočne odoláva náročným podmienkam a vo vysokých teplotách sa môže rozohriať natoľko, že sa na ňom nebude dať sedieť, môže začať pukať, praskať , krútiť sa atď.. Šetrenie na dreve a celom konštrukčnom riešení sa v konečnom dôsledku prejaví okrem pocitu diskomfortu aj na celkovej zníženej životnosti sauny. V neposlednom rade je rozdiel či Vám saunu vyrobí  kvalitný výrobca s históriou , referenciami a skúsenosťami a na mieru, alebo či Vám ju dodávateľ dovezie z Číny a dodá saunu ktorú ani sám nevidel .

Ak rozmýšľate nad vytvorením vlastného domáceho wellness, odporúčame okrem infrasauny aj bazén s protiprúdom, ktorý vám zabezpečí kvalitný pohyb a regeneráciu svalov. Zvlášť je vhodný pre rodiny s deťmi a pre tých, ktorí majú sedavé zamestnanie a ťažko si hľadajú podmienky na pravidelnú pohybovú aktivitu. Spolu s infrasaunou, prípadne jacuzzi si doma stvoríte svet oddychu a rodinnej pohody.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.