Farba Pantone 2020 a jej široké využitie v byte

Rovnako ako každý rok, Pantone Institute určuje farebné trendy. Tento rok vybral klasickú, upokojujúcu a dobre rozpoznateľnú modrú farbu 19-4052  Color Classic Blue, ktorá vynikne na dekoratívnych doplnkoch, sedacích súpravách, nábytku či stenách.

pantone_blu2020

„Žijeme v čase, ktorý si vyžaduje dôveru a vieru. Som presvedčená, že tento typ stálosti a dôvery je dobre vyjadrený sýtou a tmavo modrou farbou, na ktorú sa môžeme vždy spoľahnúť,“ uviedla Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone Color Institute.

Classic Blue bola vždy farbou, ktorá vnáša do ľudskej duše pocit pokoja, čo umožňuje väčšie sústredenie  a uľahčuje koncentráciu našich myšlienok a mysle. Dokonale sa kombinuje s drevenou textúrou, sivou, bielou či žltou farbou. V skutočnosti ju môžeme považovať za takmer neutrálnu. Modrá farba reprezentuje nebo a vodu, svetlé odtiene sú vhodné do kúpeľne alebo detskej izby. Tmavšie odtiene vyniknú solitérne na jednej strane v obývacej izbe, v spálni a kuchyni.

Ako ju ale umiestniť do prostredia? Pomocou  dizajnových predmetov, nábytku, textilu alebo sa rozhodnúť pre modré farebné steny na menšej či väčšej ploche.

Obývacia izba

Jedna z možností sú neutrálne steny z farebných trendov Pantone 2020 a tmavomodrá  sedacia súprava so závesmi, ktoré sú doplnené o koberce, obrazy a jednoduchý nábytok. Tento vzhľad je  vhodný pre tých, ktorí uprednostňujú triezvosť a eleganciu v interiéri, alebo sa chcú vyhnúť tmavšiemu prostrediu.

Ďalšou možnosťou je intenzívna farba (tapety) v modrom odtieni na jednej strane miestnosti, oproti neutrálnemu nábytku a doplnkom okolitého prostredia tak, aby sa narušila priamočiarosť celkového vzhľadu izby.

Spálňa

Zariadenie spálne skúste tón v tóne pomocou nábytku a dekorácií v rôznych odtieňoch modrej, vznikne tak príjemný monochromatický interiér. Spálňu môžete doplniť o neutrálne farby, napríklad bielu, šedú a drevené textúry v svetlých či tmavých tónoch. Modrá s drevom a bielou dodáva relaxačnú atmosféru.
Nebojte sa ani výraznej kombinácie farieb v spálni, tmavomodrej so žltou a bielou.
V prípade, že nechcete obnovovať farbu stien, skúste vymeniť posteľnú bielizeň, pokrývky, závesy, koberčeky a iné predmety v klasickej modrej farbe. 

Kuchyňa

Pokiaľ ste sa nerozhodli o celkovú rekonštrukciu kuchyne, ktorá je veľmi nákladná, ale chcete zostať v tohtoročných trendoch, postačí vymaľovať jednu zo stien na modrú, či zvoliť tapetu určenú do kuchyne. Táto kombinácia je vhodná pri drevenej  kuchynskej zostave s bielymi prvkami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.