Vyťažte z prania maximum!

Pranie je dôležitou súčasťou nášho každodenného života. Pranie v práčke je stále ľahšie aj preto, že pracie prostriedky prechádzajú vývojom. Pamätáte si ešte na klasický sypaný prášok? Mnohí z nás už ani nie. 

Takto operiete celú várku bez námahy a bielizeň bude dokonale voňavá

V súčasnosti sú trendom pracie kapsule, ktoré pomaličky nahrádzajú tekuté pracie prostriedky. Či už roky periete rovnako, alebo ste ešte doteraz neoprali ani jednu várku bielizne, postup prania je veľmi jednoduchý. Prečítajte si tipy ako dosiahnuť maximálnu sviežosť, čistotu a mäkkosť vašej bielizne. Na záver článku sme pre vás pripravili kontrolný návod, či viete ako sa jednotlivé pracie prostriedky používajú. 

Zadovážte si správne prostriedky na pranie

Skôr ako začnete triediť oblečenie na jemné, tmavé či svetlé, zadovážte si správne prostriedky na pranie. Odporúčame vhodný prací prostriedok, aviváž, prípadne aj pracie vonné perličky pre ešte väčšiu a dlhotrvajúcu sviežosť bielizne. 

Roztrieďte a pripravte bielizeň

Spolu perte bielizeň len v podobných farbách. Je dobré oddeliť jemné tkaniny od tých pevnejších. Vyberajte prací program skôr s nižšou teplotou, súčasné pracie prostriedky vedia bielizeň krásne vyprať aj pri nízkych teplotách. Predídete tak zničeniu oblečenia alebo prípadnému nechcenému zafarbeniu. Použitie studenej vody šetrí aj energiu a prírodné zdroje. Povyberajte z vreciek všetky papieriky, peniaze či drobnosti, pozapínajte zipsy (aj tie suché), odopnite gombíky, rozmotajte zrolované nohavice a košele. Ponožky by nemali byť v klbku, jemnú bielizeň umiestnite do pracej sieťky, aby sa neroztrhla.

Vyberte si správny prací prostriedok

Čistotu, sviežosť a mäkkosť vašej bielizni dodajú nové pracie kapsule od Lenoru v troch neodolateľných vôňach. Vyberte si Spring Awakening, Gold Orchid alebo Amethyst & Floral bouquet a môžete sa tešiť na dokonalý pôžitok. Pre najlepší účinok pracích prostriedkov Lenor položte bielizeň priamo na kapsulu. Ku kapsule môžete pridať vonné perličky Lenor pre extra predĺženú sviežosť. Kým kapsule bielizeň najmä čistia a vonné perličky dodajú neuveriteľnú vôňu, aviváž Lenor oblečenie chráni, zmäkčuje a osviežuje.  Lenor sa postará o vašu bielizeň. Vyčistí, zjemní aj osvieži, ale aj ochráni pred vyblednutím farieb, vyťahaním oblečenia či žmolkovaním.  

Návod k novodobým pracím prostriedkom:

-       Kapsule dávame VŽDY na spodok bubna práčky POD bielizeň

-       Rovnaký postup volíme pri pracích perličkách. Perličky majú funkciu vône, takže ich môžeme používať aj na oblečenie, na ktoré nepatrí aviváž – napríklad syntetické látky a športová výstroj

-       Tekuté pracie prostriedky a tekutú aviváž vlejeme do nádržky práčky. Nepreháňame to s množstvom, ale použijeme odmerku

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.