Ideme na...

Viete presne, čo znamená pozvanie na koktejl, čašu vína, čaj o piatej alebo k barovému pultu? Každé z týchto stretnutí má svoje pravidlá...

>> Móda >> Aktuálne >> Ideme na...

Koktejl (cocktail party)
sa poriada pri príležitosti menšieho významu. Trvá približne dve hodiny a začína sa podvečer. Spoločnosť môže byť menšia i väčšia. Súčasťou koktejlov býva hudba a tanec. Občerstvenie je výrazne jednoduché: obsluhujúci roznášajú nápoje a chlebíčky, ktoré si hostia "servírujú" na obrúskoch; sladkosti sa nepodávajú.
Koktejl je obľúbená forma spoločenského stretnutia, pretože nie je nákladná a možno pozvať väčší počet hostí. Čo sa zloženia pozvaných týka, môže byť koktejl realizovaný aj ako čiste dámsky či pánsky.

Čaša vína (coupe de champagne)
je krátke (necelú hodinu trvajúce) pracovné zoznamovacie stretnutie, na ktoré sú hostia pozývaní bez doprovodu partnera. Hostiteľ stojí po celú dobu pri vchode do miestnosti a víta sa či lúči s hosťami. Čaša vína sa môže konať v ktorúkoľvek dennú hodinu. Ako označenie stretnutia prezrádza, podáva sa víno (najmä sekt) a ľahké občerstvenie, ktoré je pripravené na stole.

Čaj o piatej (five o`clock tea)
je neoficiálne, priateľské stretnutie v popoludňajších hodinách (zväčša trvá necelú hodinu). Čaj o piatej je typický pre dámy alebo manželské páry. Podáva sa nielen čaj, ale aj káva a víno; k tomu obložené chlebíčky, pečivo a ovocie.

Pozvanie k barovému pultu (open bar party)
býva realizované pre malú spoločnosť pri príležitosti oslavy narodenín, menín, funkčného postupu a pod. Trvá necelú hodinu a za barpultom môže byť nielen barman, ale aj hostiteľ. K dispozícii je široká ponuka kvalitných značkových nápojov rôzneho druhu; k tomu chuťovky a rozmanité oriešky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.