Vytlačiť túto stránku

Chcete byť influencerka? Namiesto plastík investujte do vybavenia

Napísal KČ 21. júl 2021

V dnešnej dobe je vďaka sociálnym sieťam známy kadekto. Pri niektorých takzvaných influenceroch nikto ani poriadne nevie, prečo vlastne majú toľko fanúšikov a z toho plynúcich ziskov. Naopak, nájdu sa však aj takí, ktorí tvoria naozaj hodnotný obsah.

shutterstock_young_w

Najviac ľudí zaujíma vizuálny obsah 

Ak aj vás láka predstava, že dobijete (aspoň slovenské) vody internetu a stane sa z vás známa influencerka, ktorá sa tvoreniu online obsahu bude môcť venovať „full-time“, dá sa to robiť aj inak ako len tým, že si necháte spraviť veľké silikóny a budete ich denne vystavovať na sociálnych sieťach. Stačí nápad na originálny a pútavý obsah.

A samozrejme, vedieť zvoliť správnu formu tohto obsahu. Aj keď to môže byť škoda, len ťažko ovládnete sociálne siete záplavou písaného textu, nech by vaše myšlienky alebo poznatky boli akokoľvek hodnotné. Minimálne narastajúca popularita Instagramu, ktorý je zameraný na obrazový obsah, ukazuje, že ľudom sa nechce čítať. Chcú si prezerať fotografie alebo videá.

Aj základné vybavenie na vlogovanie posunie vaše videá na vyšší level

Práve videami sa dajú svetu efektívne prezentovať tie vaše myšlienky a poznatky, ktoré sa nikomu nechcelo čítať. Obsah je síce dôležitý ak má mať váš profil na sociálnych sieťach hodnotu (a teraz nemyslíme peniaze), ale zaujať treba v prvom rade dobrým vizuálom.

A nie, opäť preto nemusíte bežať do najbližšej estetickej kliniky. Stačí, aby ste na vašu videoprodukciu mali aspoň základné vybavenie. A tým nemyslíme lacnú webkameru.

Ak si zadovážite trochu lepší fotoaparát, pridáte naň externý mikrofón, celé to umiestnite na statív  a aby vás bolo dobre vidno, použijete nejaké jednoduché, ale efektívne svetlo, vaše videá budú už od prvého pohľadu o niekoľko úrovní vyššie ako keby ste ich mali natáčať „z ruky“ selfie kamerou na vašom smartfóne pri nedostatočnom svetle.

Zdroj obrázka: Autor: ORION PRODUCTION / Shutterstock.com