Vytlačiť túto stránku

Etiketa chovania

Napísal femme 30. september 2020

Každý vek prináša špecifické vzorce správania, ktoré po čase odznejú. To je ideálny vývoj, ale nie vždy to tak býva. Stačí sa porozhliadnuť po okolí a človek žasne, ako sa tí „dospelí“ trápne správajú. V článku sa zameriame na nás, na ženy  a nastavíme si zrkadlo. 

dance_girls18

Možno, niektoré z nás ostanú zaskočené, keď si uvedomia, že v niektorých vzorcoch správania sa spoznajú, prípadne kamarátky...

Čo je dovolené tínedžerkám, to je zakázane dvadsiatkam

Dospievanie je bezpochyby jedno z najťažších, ale zároveň aj najkrajším obdobím v živote mladých ľudí. Ak sa obzrieme naspäť do dospievania, mnohé z nás sa zahanbia nad vlastným správaním, ktoré by sme u dcéry neakceptovali. Keď takéto správanie pretrváva, asi nastala chyba vo výchove či v okolí, v ktorom dotyčná mladá žena vyrastala.

Alkohol a drogy

Väčšina, ak nie každá v mladosti raz ochutnala alkohol či cigarety. Niektoré aj drogy. Rovnako ako pri drogách aj pri alkohole sa strácajú zábrany. Súčasne sa ľahko dá skĺznuť do ťažkej závislosti. Závislosť na alkohole či drogách neničí len ich konzumenta, ale aj celé okolie vrátane rodinných príslušníkov a priateľov.

Byť prístupná všetkým, len aby sa zapáčila

Sú medzi nami (mladé ) ženy, ktoré vyhľadávajú priazeň mladých mužov, ale zároveň aj muži ich spoločnosť. Preto  majú pocit, že im musia vždy vyhovieť. Ak budete vždy prístupná, nestúpnete v mužských očiach. Skôr s vami začnú opovrhovať a šíriť  nevhodné klebety. Skončite s takýmto správaním, naučte sa mať rada a budujte si sebavedomie!

Vulgárne vyjadrovanie a chovanie

Nadávky a iné vulgarizmy možno v puberte „zabrali“ na chalanov, v dospelosti tým nezabodujete u rovesníkov. Občasné „prerieknutie“ v kruhu známych v krízovej situácii, každý pochopí. Ale, aby sa stali „vybranými slovami“ vo vašom slovníku, pre dosiahnutie pozornosti v spoločnosti, tak sa mýlite... Rovnako budete na smiech, ak sa chcete „chlapácky“ správať. Nemusíte byť „krehká kvetinka“, ale sebavedomá žena, ktorá si je  vedomá svojej hodnoty. Potom vás tí správni muži budú brať za seberovnú. 

Diskutabilné „ozdoby“ tela

Mladé ročníky namietnu, že tetovanie a piersingy sú trendové a vyjadrujú osobnosť ich nositeľa. To je síce pravda, ale len pre dané životné obdobie. Tak ako sa mentálne vyvíjame a telo sa mení vekom, rovnako zub času poznačí aj tetovanie. Keď sme vás nepresvedčili, tak zvoľte decentný motív tetovania, s ktorým budete súhlasiť aj o niekoľko rokov, prípadne, ktorý budete môcť prerobiť. A hlavne,  vyberajte kvalitné, ľuďmi overené salóny na tetovanie a piersing.