Stále plná energie a radosti

Napísal Michaela Conzarová 16. september 2017

Stretli sme sa v ateliéri módneho guru Borisa Hanečku. Skvelá herečka má rada jeho modely a prezradila, že si padli do oka na prvý pohľad, lebo sú rovnaká krvná skupina. My sme využili jej prítomnosť a porozprávali sa.

marina kralovicova

femme: Na čo ste sa najviac v detstve tešila a z čoho máte dnes radosť?
Marína Kráľovičová:
Mala som krásne detstvo, pochádzam zo Záhoria, z dedinky Cáry, bolo nás päť detí a spali sme v jednej izbe aj ôsmi. Detstvo bolo plné hier a nezbedníctiev. Ale ja som sa veľmi skoro rozhodla, že chcem byť herečkou. Rodičia nesúhlasili. Bola som tvrdohlavá. Uspela som v konkurze a ako 18-ročná som začala hrať v Komornom divadle Martin. Dnes som na scéne už 73 rokov. Najdlhšie zo všetkých slovenských hercov. To ma teší. A z čoho mám teraz radosť? No už to nie je bohviečo.

femme: Aké máte záľuby? Športujete? Ste stále plná energie, máte výbornú kondíciu a tiež veľkú radosť zo života, čo vám mnohí závidia...
Marína Kráľovičová: No roky bežia, ešte si doma zacvičím, mám malý veslársky trenažér. Rada relaxujem v piešťanských kúpeľoch. Bola som tam už 50 krát. Pekne ma tam pohladkajú a vyťapkajú. Zaplávam si. No a rada pozerám futbalové prenosy v televízii. Páčia sa mi tiež kone. Nedávno som natočila klip s Máriou Čírovou. Kráčam tam s koňom, bola to nádhera.

femme: Mali ste vzor?
Marína Kráľovičová: Áno, pani Hanu Meličkovú.

femme: Akú módu máte rada a vyhľadávate?
Marína Kráľovičová: Pohodlnú, cez všedný deň nohavice, na spoločenské príležitosti, šaty, sukne, blúzky. Aj trochu extravagantnosti nezaškodí.

femme: Čo vás nabíja energiou?
Marína Kráľovičová: Určite to je javisko. Hranie v divadle.

femme: Máte rada cestovanie? Čo vás očarilo a kde by ste sa ešte chceli pozrieť?
Marína Kráľovičová: Mala som rada Taliansko, Francúzsko, Paríž, Londýn, no najradšej mám Slovensko. Svoje Versailles som mala v Bratislave, keď som sa prechádzala v parku prezidentského paláca. Tam som chodila kočíkovať. Deti sa hrali s kýblikmi, lopatkami a ja som sa učila texty.

femme: Kde vás tento rok ešte uvidíme?
Marína Kráľovičová: Hrám v dvoch hrách v SND, možno sa pritrafí nejaký seriál, na čo sa už veľmi teším.

dana voda boris hanecka

TiP: Veľkolepá premiéra na  Fashion LIVE!

Dana Voda a Boris Hanečka predstavia svoju kolekciu s pracovným názvom Jar/Leto/Jeseň/Zima 2018: Úprimne! v polovici októbra počas módnej show na známom módnom podujatí Fashion LIVE! ,,Módne show sú v zahraničí súčasťou kultúry. Ide o zážitok, ktorý má vo vás vybičovať emócie, poláskať vás nápaditosťou, poštekliť odvážnosťou. Domov by ste mali odchádzať plní dojmov. Kolekciu s Danou Voda chceme odprezentovať tak, ako sa patrí – veľkolepo,“ prezrádza Boris. Tému prehliadky dizajnéri zatiaľ držia v tajnosti, no odkazujú, že máme rátať s tým, že ich prácu bude chcieť vidieť každý, kto má k móde aspoň trochu blízko. Kolekcia i prehliadka budú sponzorované práve zo zbierky, ktorú dizajnéri stanovili na 16 000 EUR. ,,Slovenskí módni dizajnéri si zaslúžia obliekať slovenské ženy a slovenské ženy si zaslúžia nosiť módu slovenských dizajnérov. Slovenky sú živelné a dravé po móde. Myslíme to s nimi skutočne úprimne a makáme v oveľa ťažších podmienkach ako známe zahraničné značky. Suma, ktorú chceme vyzbierať predstavuje veľkú finančnú injekciu, ale stále nepokrýva všetky náklady,“ vysvetľuje Boris Hanečka.

Za finančnú podporu unikátne darčeky

Za finančnou zbierkou stoja sovky hodín práce, počas ktorých dizajnéri vytvárali originálne darčeky pre tých, ktorí sa im na módnu show rozhodli prispieť. ,,Financie nechceme len tak zadarmo. Okrem toho, že sa ľudia rozhodnú podporiť slovenskú módu, môžu si vybrať, aký darček z našej dielne by bol pre nich ten najvhodnejší,“ hovorí Boris Hanečka. Podľa výšky darovanej sumy si tak môžu podporovatelia vybrať napríklad brošňu, náramok či náhrdelník v limitovaných edíciách z dielne Voda – Hanečka. Medzi veľmi zaujímavé dary patria aj kresby Borisa Hanečku, či tri kusy kabátov z jeho dielne s vyšitým venovaním. Medzi skutočné exkluzívne odmeny patrí fotenie v modeloch Dany Voda a Borisa Hanečku s profesionálnym fotografom, večera s dizajnérmi v magickom prostredí ich ateliéru, či šaty z ich pripravovanej kolekcie. K vyšším finančným darom dostanú darcovia aj lístky na Fashion LIFE! a možnosť vychutnať si módnu show, ktorú pomohli vytvoriť z predných radov.

Spojenie dvoch kreatívnych duší Dany Voda a Borisa Hanečku sa dosiaľ vždy vyplatilo -  spolu vytvorili hneď niekoľko úspešných kolekcií. Tentoraz do svojho tvorivého procesu prizvali aj verejnosť. Novú kolekciu Jar/Leto/Jeseň/Zima 2018: Úprimne! sa rozhodli financovať pomocou crowdfundingu. Návrhári tak menia  komerčné módne zákony v našej krajine, ale vedú i otvorený dialóg o úskaliach ekonomickej stránky módy. Ako ináč, úprimne.

Projekt financovaný pomocou crowdfundingu nájdete tu: https://www.startlab.sk/projekty/263-boris-hanecka--dana-voda-fashionlive-2017/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.