Vytlačiť túto stránku

Test: Ako prekonávate pracovné ťažkosti?

Napísal femme 08. máj 2016

Prezradí to váš film. Nič neprinesie väčšie pracovné uspokojenie, ako sa usadiť a pozrieť si film, ktorý sa vám odjakživa páči.

„Štúdie hovoria, že niektoré filmové klasiky nás priťahujú aj preto, že sa silne identifikujeme so spôsobom, ktorým postava prekonáva prekážky,“ hovorí newyorská psychoanalytička Gail Saltzová, MD. Pustite si teda váš obľúbený film a zistite, ako sa zvyknete popasovať s drámou v skutočnom živote.

JUH PROTI SEVERU

Ste vynachádzavá.

Scarlet O’Harová má silnú vôľu a je dôvtipná – neexistuje nič, čo by si zaumienila a nedokázala to uskutočniť. Ak sa jej príbeh lásky a vojny nachádza na prvom mieste rebríčka vašich obľúbených filmov, ste taká istá. „So svižnosťou a hlavou plnou nápadov vždy vymyslíte, ako si poradiť,“ hovorí Dr. Saltzová. Ak je treba niečo urobiť, vyhrniete si rukávy a pustíte sa do toho. Navyše dobré nápady, z vás robia kľúčového spojenca pre vašich kolegov, ktorí sa spoliehajú , že im v kritickej situácii pomôžete.

HVIEZDNE VOJNY

Ste odvážna.

„Ak sú vašim obľúbeným filmom Hviezdne vojny, pravdepodobne obdivujete odvahu jeho postáv, najmä princeznej Leile, ktorej bojovný duch a ochota chopiť sa šance vždy zachránia situáciu,“ hovorí Dr. Saltzová. Keď treba riskovať a rýchlo sa rozhodnúť, pustíte sa do boja, konáte inštinktívne a spoliehate sa na svoj vnútorný hlas. A predstavte si... väčšinou trafíte do čierneho! Či už ihneď prijmete nového zamestnanca iba preto, že z neho máte dobrý pocit, alebo utrúsite poznámku na protest proti novému pracovnému plánu, nebojíte sa spoliehať na vlastné rozhodnutia – a vďaka tomu ste úspešná .

CASABLANKA

Ste vyrovnaná.

V Casablanke obetuje Ilsa – postava Ingrid Bergmanovej – svoju lásku, aby ostatní mohli byť slobodní. „Rovnako ako vy, aj ona pred svojím rozhodnutím zvážila všetky dôsledky,“ vysvetľuje Dr.Saltzová Táto vyrovnanosť znamená, že chaosu čelíte s chladnou hlavou. Keď vám šéf dá urobiť správu do nasledujúceho dňa, nepanikárite. Urobíte si prestávku, niekoľkokrát sa z hlboka nadýchnete a vymyslíte najlepší spôsob, ako využiť situáciu vo svoj prospech.

ZA ZVUKOV HUDBY

Ste optimstická

Nielen za zvukov hudby sa snažíte zdolávať prekážky. A vďaka vášmu radostnému, optimistickému prístupu sa vám to aj darí! „Presne ako Mária Trappová, aj vy snívate o lepšom svete a povzbudzujete ľudí okolo seba, aby nestrácali nádej a snažili sa zo všetkých síl, „ hovorí Dr. Saltzová. Keď je v práci nízka morálka, vy ste tá, ktorá všetkých vyburcuje a dostane tým všetkých naspäť na vrchol. Máte šiesty zmysel, ktorý vám hovorí, keď kolegovia potrebujú emociálnu či praktickú podporu a ochotne im ju ponúknete. Viete, že pozitívny postoj môže priniesť riešenie aj tých najťažších situácií.

KRSTNÝ OTEC

Na prvom mieste je pre vás rodina.

Iste, máte rada aj svoju prácu. Ale práve tak ako členovia klanu v Krstnom otcovi, ani vy nikdy ani na okamih nezváhate: rodina patrí na prvé miesto. „Nech sa deje vo vašom živote alebo v práci čokoľvek, sústredíte sa najprv na blaho rodiny,“ hovorí dr. Saltzová. Nezáleží na tom, či máte priložiť ruku k dielu na brigáde v škole, kam chodí vaše dieťa, alebo pripraviť občerstvenie na nedeľný futbalový zápas, robíte to s potešením. Vaše srdce prekypuje láskou a hrdosťou na rodinu a váš manžel s deťmi vedia, že neexistuje nič, čo by ste pre nich neurobili Aj keby to znamenalo, že zavesíte kariéru na klinec.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen