Vytlačiť túto stránku

Ženy podnikateľky

Napísal KČ 30. august 2013

Podnikanie je v spoločnosti vnímané ako dominanta mužov. Najmä medzi úspešnými by ste ženy hľadali len veľmi ťažko, je ich totiž oveľa menej. Spôsobené je to nielen strachom žien...



Aj ženy môžu byť úspešnými podnikateľkami
Podnikateliek nie je málo, nemajú však tendenciu presadzovať sa na úkor iných. U mužov sa konkurenčný boj odohráva bez emócií, a tak idú za svojím cez všetky prekážky.

Veľkou výhodou mužov však je, že sa môžu plne sústrediť na svoju firmu. Ich rodina chápe, že v kancelárií musia tráviť aj 12 hodín denne a naviac po návrate domov majú všetko nachystané. Nemusia variť, prať, upratovať a ak niečo nie je hotové nikto sa ich nepýta ako to, že to popri práci nestihli.

Je to tak, my ženy sme vnímané ako domáce gazdiné, ktorým by malo najviac záležať len na tom, že je doma čisto a čo jesť. Snaha o kariéru tak vyžaduje oveľa viac síl a predovšetkým dobrej organizácie. Bez pochopenia a pomoci blízkych sa však často nezaobídeme.

Podnikanie nám však môže uľahčiť aj naša ženská intuícia. Aj vďaka nej môžeme uzatvárať lukratívne obchodné partnerstvá a často nás upozorní aj na prípadné nebezpečenstvá. Úspešné podnikanie žien sa tak čoraz viac dostáva do popredia v celej Európe. I keď u nás stále trošku zaostáva, predsa nájdete úspešné podnikateľky aj vo vašom okolí. Nie je to žiadna veda a s dobrým nápadom môžete uspieť aj Vy. Ak teda hľadáte kde uplatniť svoje zručnosti, pridajte sa k nim.

Podnikanie vyžaduje tvrdú prácu, avšak na tú sme už dávno zvyknuté. Naviac zakladanie spoločnosti môžete prenechať iným. Vy sa zamerajte na propagáciu. Internet je aj pre Vás veľkou príležitosťou, vsaďte teda na kvalitnú tvorbu web stránky a zvoľte výstižnú doménu.

Ak chcete nadviazať zahraničnú spoluprácu, ušetriť môžete aj kurzom nemčiny. Nebudete tak na všetko potrebovať tlmočníka. Niektoré veci zvládnete ľahko aj sama.