Vytlačiť túto stránku

Potrebujete pomôcť so zlepšením fungovania vašej spoločnosti?

Napísal KČ 27. august 2021

Máte vlastnú spoločnosť a rozmýšľate, ako ďalej napredovať? Nemyslíme teraz ani tak marketingové aktivity a budovanie značky, ale skôr zlepšovanie jednotlivých procesov vo fungovaní vašej spoločnosti.

shutterstock_biznis_w21

Normy berte ako spôsob zlepšenia vašej spoločnosti

Existuje však niečo, čo určitým spôsobom spája zlepšenie chodu spoločnosti a zlepšenie jej imidžu. Ide o ISO normy. Spĺňanie týchto noriem totižto vyžaduje, aby spoločnosť fungovala na určitej úrovni a spĺňala rôzne podmienky. Už samotné riadenie sa týmito normami za účelom získania ISO certifikátov tak posúva vašu spoločnosť dopredu.

A keď tieto certifikáty získate, zvýši to mienku o vašej spoločnosti medzi potenciálnymi zákazníkmi a dodávateľmi. Zároveň tak získate nové podnikateľské príležitosti, keďže do výberových konaní pre niektoré exkluzívnejšie zákazky sa dostanete len v prípade, že spĺňate ISO normy.

Spokojnosť zákazníkov na prvom mieste

Ktorý z týchto certifikátov je najdôležitejší? To sa nedá povedať, keďže každý „rieši“ iný aspekt chodu firmy. Najžiadanejším ISO certifikátom je však ISO 9001, ktorý je označovaný aj ako certifikát kvality alebo systém manažérstva kvality. Táto norma rieši procesy v rámci odberateľsko-dodávateľských vzťahov. Pre lepšiu predstavu, „kvalita“ sa v ISO 9001 týka všetkých čŕt produktu (vrátane služby), ktoré požaduje zákazník.

A čo okrem spomínaného vstupu do zaujímavých výberových konaní a celkového zlepšenia imidžu vašej spoločnosti získate spĺňaním tejto normy? V prvom rade posilníte vnútorné štruktúry vašej spoločnosti a zvýšite jej konkurencieschopnosť v tvrdom svete biznisu.

Zvýši to aj hodnotu vašej spoločnosti a zviditeľní ju to v trhovom prostredí. A keďže sme hovorili o odberateľsko-dodávateľských vzťahoch, samozrejmosťou je, že zlepšenie vašej spoločnosti pocítia aj vaši zákazníci, čo bude viesť k zvýšeniu ich spokojnosti.

Zdroj obrázka: Autor: Josep Suria / Shutterstock.com