Vytlačiť túto stránku

Avion pomáha najohrozenejším skupinám ľudí

Napísal KČ 20. máj 2020

V aktuálnom náročnom období sa najväčšie nákupné centrum na Slovensku Avion v Bratislave rozhodlo pomôcť ľuďom z najohrozenejších skupín. Avion zabezpečuje denne teplé a čerstvé jedlá pre ľudí bez domova a centrum podporilo aj seniorov z okolia – z mestskej časti Ružinov.

avion_covid19_charity_cooking

„Sme radi, že môžeme spoločne prispievať tam, kde je to potrebné – najmä v tomto období. Rozhodli sme sa zabezpečiť prípravu a dovoz čerstvých jedál pre ľudí bez domova v bratislavskom karanténnom mestečku zriadenom magistrátom. Od apríla v spolupráci s naším nájomníkom Natacha Pacal Restaurant dostávajú denne raňajky, obed aj večeru klienti karanténneho mestečka aj personál, ktorý sa o nich obetavo stará,“ uviedla Katarína Michaliaková, marketingová manažérka Avionu v Bratislave. Denne sa počty porcií podľa nej menia podľa aktuálnej situácie v tomto zariadení, priemerne ide o okolo 20 porcií denne. Avion chce v tomto projekte pokračovať aj ďalšie mesiace, pokiaľ to bude potrebné.

Podľa majiteľky reštaurácie Natache Pacal pri príprave jedál vychádzajú v ústrety aj vegetariánom či ľuďom s rôznymi potravinovými intoleranciami. Denne do bratislavského karanténneho mestečka vozia raňajky, obedy a večere: „Sme veľmi radi, že môžeme pri tomto skvelom projekte spolupracovať s Avionom, s ktorým sme od jeho úplného začiatku na Slovensku. Teší nás, že môžeme našimi gastrošpecialitami urobiť aspoň malú radosť ľuďom, ktorí sú odkázaní na pomoc alebo sa v aktuálnej náročnej situácii obetavo starajú o pacientov.“

Karanténne mestečko v Bratislave podporil aj obchodný dom IKEA. Predajca nábytku vybavil karanténne mestečko nábytkom ešte v marci, pred jeho spustením do prevádzky.

Okrem teplého jedla Avion pomohol aj seniorom žijúcim v bratislavskej mestskej časti Ružinov.V apríli sme sa pripojili k iniciatíve mestskej časti Ružinov, ktorá pripravila pre 1 000 seniorov žijúcich v našom susedstve a komunite balíčky základných potravín. AVION Shopping Park prispel do tohto balíčka niektorými položkami. V tejto situácii nám pomohol náš obchodný partner Kaufland, ktorý poskytol na potraviny zľavu, za čo sa vedeniu spoločnosti chceme veľmi pekne poďakovať. Veríme, že seniorov naša pomoc aspoň trochu v tejto náročnej situácii potešila,“ dodáva Katarína Michaliaková.  

-------------

AVION Shopping Park v Bratislave je najväčšie nákupné centrum na Slovensku s prenajímateľnou plochou vyše 100-tisíc m2. Centrum vlastní investor, developer a správca – spoločnosť INGKA Centres.

INGKA Centres (predtým IKEA Centres) patrí do skupiny INGKA Group. Jej poslaním je stavať, rozvíjať a spravovať nákupné centrá pre čo najširší okruh zákazníkov v spolupráci so svojím kotevným nájomníkom – obchodnými domami IKEA. Spoločnosť INGKA Centres ponúka príležitosť na vznik spoločenských miest budúcnosti, záleží jej na posilňovaní vzťahu s nájomníkmi a na rozširovaní nových maloobchodných riešení v medzinárodnom meradle. INGKA Centres vlastní a spravuje celkovo 45 nákupných centier v 15 krajinách sveta – v Číne, Európe a Rusku. Centrá majú dokopy vyše 3,2 milióna štvorcových metrov prenajímateľnej plochy a približne 480 miliónov návštevníkov ročne. Viac na www.avion.sk.