Vytlačiť túto stránku

Z tejto ponuky paušálov si vyberie každý, bez ohľadu na vek

Napísal KČ 28. jún 2019

Každý z vás si pred podpisom zmluvy s mobilnými operátormi dôkladne zváži ich ponuku. Väčšinou sa vaše rozhodnutie odvíja od kritérií, ktorými sú potreba volania v rámci SR aj v zahraničí, počet odoslaných SMS a využitie voľných dát pre „surfovanie“ po internete. 

apple iphone1000x667

Avšak u každého človeka sú tieto potreby v určitom veku života rôzne, a preto neexistuje univerzálny paušál, ktorý by sadol každému. Pozrime sa teda na to, čo by mohlo najviac vyhovovať školopovinným mladým ľuďom, pracujúcim a seniorom. 

Paušály pre deti a študentov

V dnešnej dobe je už takmer samozrejmosťou, že už aj najmenšie deti na základnej škole vlastnia mobilný telefón. Či je to vhodné alebo zbytočné, musí rozhodnúť každý z vás, avšak dobré je aspoň vybrať si ten správny produkt, ktorý bude cenovo výhodný, ale zároveň aj praktický a dieťa ho tak čo najefektívnejšie dokáže využiť.

Mobilní operátori majú vo svojej ponuke produkty, ktoré sú vhodné aj pre deti. Napríklad paušál Spolu je určený pre rodiny, vďaka ktorému získajú jej siedmi členovia volania medzi sebou zdarma. K obľúbeným produktom pre deti patria aj kreditné paušály, ktoré obsahujú predplatený kredit na telefonovanie a posielanie textových aj multimediálnych správ do všetkých sietí v rámci SR. 

Existujú aj predplatené SIM karty špeciálne vyrobené pre deti vo veku od 7 do 12 rokov, ktoré oslovia nielen peknou Disney kolekciou (možnosť stiahnuť hru, obrázky a šetriče displeja s obľúbenými postavičkami priamo do telefónu), ale aj nízkymi cenami za volania, SMS a inými užitočnými službami.

Samozrejmé však je, že študenti vysokých škôl majú iné potreby ako 7-ročné školopovinné deti alebo 15-roční tínedžeri, a preto aj na túto kategóriu ľudí sa operátori snažia zamerať. Sťahovanie učebných textov, komunikovanie so spolužiakmi či prihlasovanie na skúšky na informačnom systéme univerzity prostredníctvom internetu už nebude nikdy obmedzené. 

Pre študentov je určený tzv. Študentský paušál, vhodný pre ľudí od 15. do 26. veku života, v ktorom sa neplatia klasické mesačné poplatky, ale len sumy za uskutočnené hovory (prvých 100 minút 13 centov za minútu a každá načatá ďalšia minúta za 6 centov) a poslané SMS spoplatnené šiestimi centmi. Študentské paušály väčšinou disponujú mobilnými dátami alebo si študent môže k vybranému paušálu aktivovať program Internet v mobile. Výhodou študentov, ako držiteľov kariet ISIC, ITIC alebo EURO<26, je uplatnenie zliav alebo získanie výhodnejších ponúk. 

Riešite prácu cez telefón?

Pokiaľ máte firemný mobil, váš zamestnávateľ určite myslí na to, aby sa mu paušál v ňom čo najviac oplatí. Ideálny je taký, ktorý ponúka nekonečné volania do všetkých sietí za fixný mesačný poplatok. Súčasťou týchto paušálov bývajú spravidla aj neobmedzené dáta, ktoré určite oceníte nielen pri pozretí si počasia pri odchode do práce, prečítaní správ cestou do práce, ale aj pri mailovej či inej komunikácii s kolegami. Takýto paušál už v dnešnej dobe získate aj za nízku sumu, len 10 eur. 

Aj seniori idú s dobou

Už ani seniori nestoja pri pevnej linke, ale volajú svojim vnúčatám z mobilu. Podľa jedného mobilného operátora päťdesiatnici a starší ľudia najčastejšie využívajú paušály, v rámci ktorých majú predplatených 60 – 100 minút. Priemerný počet odoslaných správ z ich mobilov je 20 a 5 % z nich dokonca holduje aj využívaniu mobilného internetu. Problém pri výbere paušálu u seniorov žijúcich na dedine môže byť v dostupnosti mobilnej siete, a preto je potrebné si pred kúpou mobilu a paušálu k nemu overiť pokrytie operátora v danej oblasti. 

Cenovo atraktívna ponuka od najmladšieho operátora

Relatívne nový operátor na trhu prišiel s novými a najmä cenovo výhodnými balíkmi paušálov s názvom Sloboda. Najlacnejší z nich môžete mať už za 5 eur a okrem klasicky prítomných minút na volania a predplatené SMS zahŕňa aj 1 GB mobilných dát. Základný paušál Sloboda 100 disponuje 100 minútami a SMS-kami s 1 GB dát, pričom tento môžete rozšíriť na paušál Sloboda 100+ a získate tak ďalších 10 GB dát navyše. 

Priaznivci dlhých telefonátov, ktorí sa nechcú nechať obmedzovať a nebaví ich kontrolovať množstvo prevolaných minút, ocenia paušál Sloboda nekonečno s neobmedzenými hovormi aj textovými správami. Výhodou je aj to, že tieto paušály si môžete vziať aj bez viazanosti. Široké spektrum paušálov od tohto operátora vyzerá byť výhodnou ponukou a cieľovou kategóriou preňho tak môžu byť ľudia akéhokoľvek veku.

Všetky potreby zákazníkov každej vekovej kategórie uspokojí aj paušál bez viazanosti O2 Fér, v rámci ktorého zaplatíte len toľko, koľko reálne miniete, a žiadne mesačné poplatky navyše platiť nebudete. Je už teda len na vás, či si zvolíte produkt určený primárne pre určitú vekovú kategóriu alebo zvolíte univerzálny paušál, ktorý nie je umelo vytvorený pre konkrétny typ človeka.