Vytlačiť túto stránku

Hmotnosť je rozhodujúca

Napísal KČ 30. máj 2017

Kilogramy naviac nás vedia častokrát veľmi potrápiť. Ťažko sa nám hýbe, cítime sa neatraktívne a možno práve preto si nevieme nájsť stabilného partnera. Na hmotnosti záleží ale aj v iných oblastiach. Napríklad v podnikaní.

kontajnery 1200x800

Preťaženie

Čo sa týka bezpečnosti na pracovisku, veľmi dobre o tom vedia tí, ktorí pracujú v stavebných firmách, v skladoch alebo vo výrobných halách. Častokrát sa porušujú bezpečnostné normy a situácia sa nerieši, kým sa nestane smrteľný úraz na pracovisku. Určite si pokladáte otázku, prečo to musí zájsť až tak ďaleko, ale slovenskí podnikatelia sa nepoučia. Chcú všetko hneď a nezáleží im na tom, či zamestnancov na pracovisku niečo ohrozuje, alebo nie. Preťažujú sa montážne plošiny a pri výrobe finálnych produktov sa porušujú bezpečnostné normy.

Dobré pracovné podmienky

Ak podnikáte, vytvorte pre svojich zamestnancov prijateľné a život neohrozujúce pracovné prostredie. Zabezpečte im kvalitné pracovné odevy, kúpte vysokozdvižné vozíky, poskytnite im materiál, ktorý nevyhnutne potrebujú na výrobu finálneho produktu. Či už budú od vás zamestnanci vyžadovať nákup plošinových váh, alebo budú potrebovať revitalizovať nástroje potrebné na prácu, vypočujte ich. Oni najlepšie budú vedieť, čo treba vymeniť, nahradiť, poprípade dokúpiť.

Čas sú peniaze

Hmotnosť je rozhodujúca aj v biznise. Nepresné hodnoty neprinesú požadovaný výsledok a ako všetci dobre vieme, čas sú peniaze. Keď sa niečo pokazí, je potrebné to urobiť znova a správne. Sústreďte preto svoju pozornosť najmä na bezpečnosť. Keď budete napríklad kupovať do firmy váhy, skontrolujte, či sa pri predaji váh niečo nepokazilo a hlavne, či sa kúpili také váhy, aké na firme potrebujete.