Vytlačiť túto stránku

Čo všetko môžete urobiť pre svoje zdravie?

Napísal KČ 18. december 2018

Na zdravie ženy sa kladie dôraz najmä v období, keď začne plánovať založenie rodiny. O svoje zdravie by sme sa ale mali starať celý život a nielen v období, kedy plánujeme počať potomka. 

zdravie doktorka 17

Čo všetko môžete urobiť pre svoje zdravie, aby váš život nebol len o častých návštevách lekárov-špecialistov?

Počúvajte svoje telo!

Momentálne začína obdobie, kedy sa všetky chronické zápaly prejavujú. Zimné obdobie zhoršuje autoimunitné ochorenia, preto ak máte problémy so štítnou žľazou a trápia vás kožné problémy, zvýšte pozornosť a pripravte sa na nadchádzajúce zimné mesiace. Stav kožných ochorení sa rapídne zhoršuje pod vplyvom mrazov, preto ak máte kožné alergie, chráňte pokožku pravidelnou hydratáciou tuhšími pleťovými krémami a používajte príjemné oblečenie, ktoré pokožku ochráni pred chladom a mrazmi. V tomto chladnom období vám môže pomôcť termoterapia v kúpeľoch. Jedná sa o teploliečebné procedúry, ktoré ponúkajú viaceré kúpele na Slovensku. Pomáhajú regenerovať unavené svalstvo, vyživujú pleť a zlepšujú látkovú výmenu.

V období menopauzy

Počúvajte svoje telo a keď sa objavia príznaky, konajte a urobte všetko preto, aby sa váš stav nezhoršoval. Jednoducho sa to hovorí, no horšie sa to praktizuje. Najhoršie to majú ženy, ktoré prechádzajú menopauzou. Ich hormóny si robia čo chcú a časté výkyvy nálad vedia znepríjemniť život nielen samotnej žene, ale aj jej rodine. Ženám v období menopauzy sa odporúča kupovať výživový doplnok Fytosoja Osteo. Obsahuje vápnik, vitamín B3 a vitamín K2, ktoré ženy v období menopauzy potrebujú.

Podporte imunitný systém 

Naša imunita býva oslabená najmä v tomto období, kedy teploty klesajú výrazne pod nulu a následne stúpajú do plusových hodnôt. Často chorým ľuďom odporúčame vyhnúť sa častému užívaniu antibiotík. Treba si uvedomiť, že vírusy a baktérie v tele neničíte, len potláčate príznaky chrípky a prechladnutia. Podporte imunitný systém inak. Ako? Prijímajte potraviny, ktoré obsahujú dostatok vitamínu C a vápnika. Vyskúšajte L- lyzín, ktorý obsahuje esenciálnu aminokyselinu lyzín, ale aj echinaceu a vitamín B6. Sú to kapsule, ktoré by sa mali užívať nalačno a zapíjať dostatočným množstvom vody. Pravidelným užívaním týchto kapsúl podporíte obranyschopnosť organizmu práve v období, kedy je vysoké riziko napadnutia baktériami a vírusmi šíriacimi sa vzduchom.