Samoliečebná metóda

Napísal Michaela Conzarová 07. október 2013

Vrcholom 30 ročnej liečiteľskej a bádateľskej činnosti Štefana Zakuťanského je objavenie existencie samoliečebného pudu, ktorý je zakódovaný v génoch každého živočícha.


Objavil samoliečebný pud – nový objav, ktorým sme ku prírode bližšie

Samoliečebný pud zohráva v živote živočíchov svoje nezastupiteľné miesto tak, ako majú svoje nezastupiteľné miesto ostatné existujúce pudy (rozmnožovací pud, materinský pud, sací pud, pud sebazáchovy). Rozmnožovací pud sa prevádza sexuálnym stykom, materinský pud sa prevádza vyživovaním a ochranou mláďaťa, sací pud sa prevádza satím prsníka a samoliečebný pud sa prevádza masírovaním zárodkov choroby. O existencii samoliečebného pudu sa doteraz nevedelo, lebo v doterajšej histórii ľudstva nebol objavený a vyhlásený. Na základe existujúceho a vrodeného samoliečebného pudu, existuje samoliečba zápalových chorôb a tradičná slovenská medicína.

Čo je to tradícia? Tradícia je to, čo niekedy naši predkovia robili v našom regióne. V slovenskej kultúre okrem tradičných remesiel, jedál, krojov, pesničiek, tancov bolo aj tradičné slovenské liečiteľstvo, ktoré sa využívalo po celé generácie. V každej domácnosti boli nasušené byliny a pripravené mastičky. Nezastupiteľné miesto mali aj masáže a používali ich ako prvú pomoc, prvotné ošetrenie. Podľa potreby sa masírovalo bruško dieťaťu, hruď, krk, mandle – ešte dodnes sa tomu hovorí „podvihovanie mandlí“. Podľa potreby sa masírovali chrbtice, končatiny, naprávalo sa chrbticu pošliapaním, alebo kolienkovaním. Takže aj náš slovenský národ vlastnil liečebné tradície. Toto tradičné domáce liečenie sa prenášalo z generácie na generáciu iba ústnym podaním a doteraz nebolo písomne spracované. V dnešnej civilizovanej dobe sa tento domáci spôsob liečby skoro úplne vytratil zo života ľudí, čo je na škodu veci. Pán Zakuťanský prišiel na túto zabudnutú metódu počas liečby jeho ťažkých a neliečiteľných zdravotných problémov. Prišiel na to, keď skúmal a vylepšoval doterajšie medicínske a alternatívne spôsoby liečby, aby  sa mohol vyliečiť. Neskôr ho doviedlo k objaveniu tejto jednoduchej a originálnej metódy. Prvýkrát ju publikoval už v roku 1992.

V čom spočíva princíp liečby? Princíp liečby spočíva v hĺbkovej masáži zápalových ložísk.

Na čo môžeme využiť túto metódu? Táto samoliečebná metóda sa dá využiť na diagnostiku a liečenie zápalov v ľudskom tele. Zápaly nám spôsobujú množstvo dýchacích, interných, pohybových a alergických chorôb, čiže zápaly nám páchajú až 80% zdravotných problémov, čo je veľmi vysoké číslo. Približne 20%-nú chorobnosť naplňujú duševné choroby, čo sú na psychickej báze, ďalej infekčné choroby ako: žltačka, tubera, AIDS, malária... kožné aj nádorové choroby. Do 20%-nej chorobnosti zaraďujem aj úrazy.

Toto je základné predstavenie metódy a teraz by sme mohli povedať o nej niečo podrobnejšie.

Je masáž liek na zápaly? Je, ale ľudia o tom doteraz nevedeli. Sú týmto liekom od narodenia vybavený. Vlastnia tento liek po celý život v hotovej forme, stále ho so sebou majú, ale  o tom nevedia. Každý človek vie, že masáž spôsobuje lepšie prekrvenie a že má blahodarné účinky. Mne sa podarilo objaviť, že na hojenie zápalu  sú účinky masáže prinajmenšom  také, ako od chemických liekov. Ďalej sa mi podarilo objaviť dokonca aj to, že účinky masáže predbehujú lieky v tom, že dokážu vyliečiť aj doteraz neliečiteľné chronické zápaly  a to do 0 – dočista, bez nákladov a vedľajších účinkov.

Z čoho sa masáž skladá? To je tiež jedna z ošemetných otázok, na ktorú ľudia nevedia odpovedať. Masáž sa neskladá z chemických látok ako lieky, ale skladá sa z pohybu pod tlakom.

Dokáže urobiť každý živočích pohyb pod tlakom? Samozrejme že áno, na to nie sú potrebné mať nejaké nadprirodzené schopnosti alebo mať zdravotné vzdelanie.

Odkiaľ táto metóda pochádza?  No keď každý živočích, ktorý sa narodí, je vybavený týmto samoliečebným pudom, to znamená, že táto samoliečebná metóda pochádza priamo od prírody, ktorá to zakódovala do génov každého jedinca. Podobne  je takto vrodený rozmnožovací, materinský, sací, a pud sebazáchovy. Vykonávanie samoliečby automasážou  sa dá pozorovať aj u zvierat, ako si nohou kopú pod bradu, do krku, ucha, dýchacej trubice, medzi lopatky, do brušnej dutiny, masírujú sa o výstupky na predmetoch, robia si autonaprávanie…  Taktiež malé deti - batoľatá, ak majú problémy s hrdielkom alebo uškom, si tam rúčkou, hoci nemotorne masírujú. Vidíme, že príroda poznala túto prvú liečebnú metódu dávno predtým ako vznikla východná alebo západná medicína. Je to prvá a najstaršia medicína sveta.

Odkiaľ mali naši predkovia túto samoliečebnú metódu? Mali ju od Číňanov? Naši predkovia ju mali takisto vrodenú ako samoliečebný pud od prírody, plus metóda sa prenášala ústnym podaním z generácie na generáciu tak, že rodičia učili svoje deti ju prevádzať.

Prečo je to samoliečba? Lebo niektoré vyšetrovacie a liečebné úkony sa nedá zastúpiť nijak ináč - ani prístrojmi, ani lekármi, ani liečiteľmi. Niektoré vyšetrovacie a liečebné úkony sú tak nezastupiteľné, že ich musí robiť iba pacient sám „ako majiteľ tela“. Pri vyšetrení hmatom iný človek necíti vaše boľavé miesta a naopak vy necítite na inom tele jeho boľavé miesta. Naše telo je určitý „biologický prístroj“, ktoré pomocou hmatu reaguje na prítomnosť zápalového ložiska. Ak telo zareaguje na hmat, to znamená, že je tam fyzický prítomný zápal.

Prečo v dnešnej modernej dobe neexistuje prístroj na odhalenie zápalových ložísk? Ja to tiež nechápem, prečo ešte neexistuje. Ale povedzme si, načo ho vymýšľať, zostrojovať taký prístroj, keď my sme tým „biologickým prístrojom“.  Čo sa týka cielenia masáže do vyšetrených chorobných nálezov to dokáže najpresnejšie cieliť iba sám pacient.  Môže niekto iný presne cieliť masáž do chorobných nálezov vo vašom tele, keď ich necíti? Po ďalšie, pravidelne a podľa potreby masírovať svoje zápalové ložiska, sa technický a časové lepšie zabezpečiť nedá, lebo pacient má ku svojim zápalom najbližšie.

Prečo prírodovedci doteraz neprišli na to, že existuje vrodený samoliečebný pud? Neprišlo sa na to asi preto, lebo nikto sa nezačal zaoberať touto problematikou. Moja tridsať ročná prax v tejto oblasti ma doviedla až k objaveniu najvyššieho princípu samoliečbyobjaveniu samoliečebného pudu. P.I. Pavlov pracoval na reflexoch živočíchov a tak objavil Pavlov reflex, ja som pracoval na samoliečbe a to ma doviedlo ku tomuto objavu. Vďaka znovuobjaveniu pudu samoliečby je človek kompletnejší a dokonalejší.

Aby človek bol pri automasáži sebestačný, aj na miesta kde nedočiahne, som zostrojil nový prototyp masážnej pomôcky, podobný aký využívajú zvieratá a aký využívali aj naši predkovia. V roku 1996 štátnym ústavom pre kontrolu liečiv bolo vykonané klinické preverenie tejto masážnej pomôcky.  Z polročného preverenia na pacientoch bol urobený expertný klinický posudok s následným záverom: „Výsledky takého preskúšania boli dobré, u všetkých pacientov dochádzalo k ústupu bolesti, k zmenšeniu až ústupu svalových spazmov a k zlepšeniu hybnosti. Vedľajšie či nežiadúce účinky sa nevyskytli“. Klinické preverenie bolo prevádzané podľa návodov z mojej knihy, čím bola nepriamo preverená aj funkčnosť tejto metódy.

Má táto metóda veľkú históriu? Má táto metóda veľkú budúcnosť? Je potrebná samoliečba? Je samoliečba súčasťou života? Ak táto metóda riešila celú históriu 80%-nú chorobnosť živočíšnej ríše vrátane našich predkov, tak asi má veľkú históriu a určite bude mať aj takú veľkú budúcnosť, lebo zdravia nikdy nie je nazvyš. Samoliečba je neoddeliteľnou súčasťou života.

Otázka na záver: Kde pôsobíte? Pôsobím doma v Bardejove ale aj všade tam kde ma potrebujú. Prednáškovým turné som prešiel celé Slovensko od východu po západ. Túto metódu som prezentoval aj v Austrálii, Amerike a po západnej Európe. Za tie roky mi prešlo cez ruky tisíce pacientov, ktorým som pomáhal riešiť ich choroby a neduhy. Výsledkom mojej vloženej energie do učenia ľudí sú tisíce vyliečených prípadov, ktorý sa liečili doma sami. Množstvo rodín mi stále hlási, že vďaka samoliečbe sa zbavili starých zápalov a chorôb z nich, stále zastavia začiatok prvej choroby a odvtedy neochoreli. Ja musím byť vzorom fungovania tejto metódy a tak je to aj v mojej rodine. Takto to môže byť aj v ostatných rodinách. Preto ak na začiatku choroby sa budete patrične starať o svoje zápaly, patrične ich budete ošetrovať tak, ako Vás príroda vybavila, nebudú zbytočne ďalšie choroby a budete zdraví.


V knihe :„Samoliečba zápalových chorôb – dýchacích, interných, pohybových a alergických“ je spracovaná Zakuťanského samoliečebná metóda. Je písaná  v ľudovej reči, aby aj laik doma sa vedel naučiť vyšetrovacie a liečebné úkony. Kontakt na objednanie knihy je na webe: www.samoliecba.szm.com alebo na t.č.: 0905 143 804, 0949 604 596





Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.