Irisdiagnostika…

Napísal Michaela Conzarová 18. júl 2013

… dokáže posúdiť skutočný vplyv orgánov na naše zdravie. Oči sú nielen oknom do duše, ale aj zrkadlom nášho organizmu.


Podľa znakov na dúhovke sa dá diagnostikovať  aktuálny stav našich orgánov. Touto alternatívnou metódou stačí pohľad na zväčšenú očnú dúhovku (iris), tvar zreničky, vzhľad bielka, na prípadné farebné škvrny a rôzne nerovnomerné plôšky. Terapeut vám posvieti do očí pri použití špeciálnej lupy a výsledky vyšetrenia porovná s očnými mapami.  My sme sa stretli s Mgr. Reginou Kondrlíkovou z Centra zdravia Bratislava, ktorá sa irisdiagnostikou zaoberá viac ako desať rokov a vyspovedali ju. 


femme:
Na koľko percent je správne určenie choroby irisdiagnostikou?

Regina Kondrlíková: Je to doplnková diagnostika, ktorá vie určiť reálny stav orgánov. Oko je prepojené s centrálnym a  periférnym  vegetatívnym nervovým systémom. Touto metódou možno včas odhaliť nebezpečenstvo vzniku ochorení, akými sú alergia, kožné, srdcovo-cievne problémy, ale aj osteoporóza, cukrovka, žalúdočné vredy a iné poruchy zažívania. Na základe zmeny pigmentácie dúhovky sa dajú určiť aj metabolické poruchy, oslabenie vylučovania škodlivín z tela, čo môže vyvrcholiť vznikom močových alebo žlčových kameňov, ale aj poškodenie kĺbov a blokácia lymfatických ciest kdekoľvek v organizme. Viem určiť, aký orgán je oslabený, kde ho treba posilniť, dať výživu, alebo ktorý detoxikovať, prečistiť. Niekde stačí zvýšiť pitný režim, inde sú potrebné bylinky, či výživové doplnky. Navrhnem klientovi viacero možností a on si môže zvoliť po spoločnom uvážení. Táto alternatívna metóda je presná na 80 až 90 percent a ukazuje na blížiacu poruchu v tele aj päť rokov dopredu. Je to úžasná metóda na prevenciu a úpravu celkového životného štýlu do dlhého veku života.


femme:
Poviete pacientovi čo mu je a pošlete ho ďalej za inými odborníkmi – lekárom, alternatívnym lekárom, či liečiteľom?

Regina Kondrlíková: Nehovorím diagnózy, posudzujem stav orgánov. Čím je znak tmavší, tým je stav vážnejší. Vybielené znaky hovoria o zápaloch, ktorým je treba sa venovať. Niekedy doporučím aj klasického lekára alebo inú alternatívu.


femme:
Čo všetko sa dá zistiť irisdiagnostikou?

Regina Kondrlíková: Kde sú v orgánoch zápaly, chýbajúce živiny, stav krvi, jej kyslosť, čistota, stav lymfy a jej vplyv na celulitídu, obezitu, opuchy, reumu, ako aj toxicitu ostatných orgánov.

Foto: Súkkromný archív RK


femme:
Chodia za vami aj deti? Kto má väčší záujem ženy, či muži?

Regina Kondrlíková: Áno, od pol roka sa dá pozrieť aj do očí deťom. Je to dôležité aj kvôli rodičom, aby vedeli akú genetickú konštitúciu dostalo ich dieťa do vienka a na čo majú dať pozor pri voľbe potravín. V oku vidieť znaky fyzického charakteru, ale  aj znaky, ktoré súvisia s emóciami, dokonca aj znaky zdedené po rodičoch. Viac chodia ženy. Starajú sa o svoje zdravie, lebo sú citlivejšie k svojmu telu a skôr sa u nich prejavujú problémy zo stresov ako u mužov. V súčasnej dobe sú ženy viac preťažené, musia zvládať viac situácií, ktoré riešia za behu. Pravdaže prichádzajú aj muži, ktorí inklinujú k prírodnej liečbe.


femme:
S akými prípadmi za vami prichádzajú?

Regina Kondrlíková: Mladá dievčina prišla zo zvedavosti, zistila som že má na vaječníku cystu a poslala som ju ku gynekológovi, ktorý jej poskytol potrebnú liečbu. Inej žene vypadávali vlasy, zistila som vážny stav pečene, zvolila si liečbu bylinkami a stav sa jej upravil. Muž prišiel s problémom v oblasti panvy. Zistila som, že má zvýšenú hladinu kyseliny močovej v krvi, odchýlku na pravej ľadvine aj prostate a tak som mu  doporučila isté rady v životospráve – obmedzenia v strave, bylinky, výživové doplnky a stav sa po čase zlepšil.


femme: Komu a ako ste pomohli?

Regina Kondrlíková: Prichádzajú za mnou ľudia, ktorí nechcú užívať lieky a hľadajú prírodné spôsoby liečby. Ďalší sú sklamaní z lekárov, ktorí im nevedia zistiť, čo im je. Tretia skupina sú zvedavci a štvrtá sú ľudia, ktorí sa zle cítia a chcú sa dať do poriadku . Ja im ponúkam alternatívny spôsob pomoci  - zmenu v celkovej životospráve, v rámci stravy, pitný režim, návyky v dýchaní, pohyb, doporučenia z fytoterapie, doplnky výživy, masáže, ako aj zmenu v myslení. Ide mi aj o to, aby klient pochopil hlbšiu príčinu zmien organizmu. Veľa robí úzkostlivá  povaha a stres.


femme:
Čo odkážete našim čitateľkám?

Regina Kondrlíková: Je čas, kedy je nutné a potrebné hlbšie pochopiť svoj životný príbeh, pretože znaky v oku ukazujú nielen dôsledky nášho stravovania, pitného režimu, dýchania, či pohybu, ale aj naše  zdedené predispozície v tele aj psychike a naše povahové vlastnosti. Rodíme sa aj kvôli tomu, aby sme na sebe zmenili nezdravé návyky. K úplnému uzdraveniu je potrebné oslobodiť sa od rôznych konvencií, ktoré sme do seba prijali a tak sa otvorili väčšej láske k sebe a k ostatným.

Kontakt:
Mgr. Regina Kondrlíková, mobil: 0905 168 213, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.