Masáže a ľudský organizmus

Napísal Peter Szabó 10. marec 2010
Keď sa povie masáž, každý si predstaví relaxačnú hudbu, sviečky a príjemnú atmosféru, to samozrejme k masáži patrí.


Pozitívny vplyv masáží na ľudský organizmus má aj iný, než relaxačný účinok a to liečebný. 90% našich klientov nás navštevuje, pretože musí a bez masáže by jednoducho nemohli fungovať. Veľké množstvo ľudí si neuvedomuje dôležitosť masáží, kým nezačnú mať problémy pri dlhšom sedení v práci, problémy so sústredením na danú úlohu alebo ich prepadá nadmerná únava, mnohokrát spojená s bolesťami hlavy a mnoho iných problémov. Tieto problémy markantne zasahujú do bežného života ľudí, pretože si často musia odoprieť aktivity, ktoré by za iných okolností zvládali v pohode. Masáž uvoľňuje stuhnuté svalstvo, prekrvuje celé telo a tak pôsobí blahodarne.



Je dokázané, že ak si človek dopraje aspoň 2x do mesiaca masáž, tak je aktívnejší v živote a lepšie mu to myslí. Na chrbte sa nachádzajú myogelózy (zatvrdliny), ktoré sa pohybmi svalstva môžu dostať na pozície, kde začnú dráždiť nervovú dráhu alebo nervové zakončenie pre nejakú časť tela. Najčastejšie sa tieto myogelózy zaseknú v oblasti lopatiek a krčného svalstva, kde sú dráhy vedúce do horných končatín. Človek potom cíti vystrelujúcu bolesť. Kvalitnou masážou sa tieto myogelózy dajú zmenšiť, ba aj úplne odstrániť pri pravidelnej návšteve.

Masáž pôsobí blahodárne aj na mozog, pretože sa pri nej nadmerne prekrvuje, teda prekysličuje. Existuje veľmi veľa typov masáží na rôzne problémy, ale aj na relax a oddych. Je jedno, či máte sedavé zamestnanie alebo aktívne športujete, vzhľadom na širokú škálu masáži, každý si nájde masáž, ktorá mu prospeje. Náš salón navštevuje aj veľké množstvo študentov, ktorí si väčšinou doprajú indickú masáž hlavy pred skúškovým obdobím. Ako sme už vyššie spomínali, masáže napomáhajú fyzickému a psychickému zdraviu. Pri masáži spájate príjemné s užitočným.

 Autor je masérom v masážnom salóne RelaxVIP


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.