Vytlačiť túto stránku

Bylinkový zázrak, ktorý uľaví od bolesti 

Napísal Dr.Dudek 21. august 2019

Výroba bylinných produktov je odpradávna opradená rôznymi poverami, kúzlami a tajomstvami.  Či už sa jedná o termín zberu (napríklad u kráľovnej všetkých letných bylín - Ľubovník bodkovaný 
na sv. Jána) alebo dobu zberu (napríklad na poludnie či večer), ktorá je veľmi často podmienená aj tým, ktorú časť byliny chceme zbierať (kvety, korene, listy, semená alebo plody).

lubovnik bodkovany

Ľudia verili a boli aj podľa svojich skúseností presvedčení, že byliny dokážu zázraky. V dnešnej dobe na túto tradíciu opäť nadväzujeme, obraciame sa k vzácnej krajine okolo nás a snažíme sa pre seba i svojich blízkych nájsť čisto prírodných pomocníkov bez nutnosti pridávať akékoľvek chemické prísady. Z jednej zo zázračných bylín pochádza aj Svätojánsky ľubovníkový olej z dielne Dr. Dudka. Jemný olej dokáže pleť obnoviť, upokojiť a zároveň aj vyživiť. Tento jedinečný produkt by rozhodne nemal chýbať nikomu, kto by si snáď chcel overiť, či je moc svätojánskych bylín naozaj magická.

Ľubovníkový olej zjemňuje a upokojuje suchú, citlivú a podráždenú pleť. V letných mesiacoch dokonale regeneruje pokožku po spálení od slniečka. Svoj diel práce odvedie aj pri popáleninách, zapareninách 
či preležaninách. Veľmi chúlostivá je aj starostlivosť o jazvy, ktoré ale vďaka svojim hojivým a protizápalovým účinkom Ľubovníkový olej ošetrí a vyhladí. Vzhľadom k príjemnej konzistencii je olej vhodný aj na natieranie suché a ekzematickej pokožky. Avšak je nutné poznamenať, že olej sa hodí naozaj až po slnení a nemal by byť použitý pred pobytom na slnku.

Jeho využitie je všestranné, pri jemnom natieraní regeneruje jednotlivé časti tela, a je zároveň príjemným spoločníkom aj počas kúpeľa. Uvoľňuje telo i ducha. Svätojánsky ľubovníkový olej od Dr. Dudka je vhodným produktom aj pre mamičky, ktoré ho pri častom nosení viackilovej záťaže v podobe malých bábätiek môžu využiť nielen na masáž boľavých svalov a chrbta, ale tiež do kúpeľa pre seba i bábätko. Jemná pokožka dojčiat je tak dokonale vyživená a vďaka upokojujúcim vlastnostiam oleja je každé dieťatko šťastné a tiché. Referencie spokojných mamičiek a detí sú jednoznačne tá najlepšia reklama. Ľubovníkový olej je vhodný už od narodenia a vďaka svojim liečivým schopnostiam je tým správnym spoločníkom po celý život.

Tesne pred dovolenkou je často nutné dokončiť mnoho povinností, a tak nie je možné vyhnúť sa stresu. Ten môže na mnohých z nás pôsobiť veľmi negatívne, a ako následok môžu nastúpiť migrény, úzkostné stavy či neurózy. V prvom rade by sa malo myslieť na zdravie a nenechať situáciu zájsť tak ďaleko. No ak sa tak stane, aj v týchto prípadoch môžeme využiť prírodných darov a vyskúšať účinky Ľubovníkového oleja. Krúživé pohyby a potieranie spánkov olejom upokojuje a má antidepresívne účinky.

Leto je často spojené aj s premenlivými teplotami, počas ktorých telo ľahko prechladne a je tak potrebné rýchlo zareagovať, aby to neprešlo do vážnejšej choroby. Preto hneď pri prvých príznakoch chorôb dýchacích ciest (napr. zadná nádcha často veľmi nepríjemná u detí, ktoré majú problém s vykašliavaním) je vhodné prikladať na prsia teplé obklady s ľubovníkovým olejom, ktoré uľahčia odkašliavanie.

Na tradičnú výrobu Svätojánskeho ľubovníkového oleja a zber ľubovníka sa rodinná firma Dr. Dudka špecializuje už viac ako štvrť storočia. Jemný a výživný Svätojánsky ľubovníkový olej sa hodí na tvár, telo i ako jemná kúra pre dehydrované vlasy. Veľkým pomocníkom je tiež pri bolestiach chrbtice, svalov a kĺbov. Jeho vmasírovanie na postihnuté miesta zaistí rýchlu úľavu od bolesti a celkové upokojenie.

Svätojánske bylinky boli vnímané ako posvätné a zázračné, ľudia verili, že ich extrakty dokážu vrátiť mladosť, zahnať zlých duchov a získať lásku aj šťastné manželstvo. Aj keď kúzla a povery sú už v dnešnej dobe ľuďom dosť vzdialené, každý môže mať v lekárničke svoj malý bylinkový zázrak.