Pre naše deti len to najlepšie

Každá mama by pre svoje dieťa urobila čokoľvek. Strážime ich ako oko v hlave, ak musia prežívať nejakú bolesť, najradšej by sme to vzali za ne. To však nejde, a tak len tŕpneme a dúfame, že to čím skôr prejde.


„Deti sú radosť, každý úsmev, prvé slová a krôčky potešia každého rodiča. Na druhej strane je to však veľká zodpovednosť a predovšetkým veľmi veľa starostí. Nejde len o strach ako ho najlepšie obliecť do studeného, či horúceho počasia, aby sa zbytočne detský organizmus neprehrieval“, ale predovšetkým, aby nám náš anjelik neochorel. Stávajú sa tak z nás až hysterky, ktoré v snahe urobiť všetko správne spôsobujú stres nielen sebe, ale predovšetkým dieťaťu. To môže prevziať našu úzkosť, a tak plače pri každej malej príležitosti.

Detský plač stresuje mamičky asi najviac, obzvlášť ak sa opakuje až príliš často a to bez zjavnej príčiny. V takom prípade, môže byť plač spôsobený aj už spomínanou úzkosťou matky. Príčina však môže byť aj v zdravotných komplikáciách, ktoré spôsobujú dieťatku bolesť, aj nepohodu. Často sa tak stretávame so zápchou, plynatosťou, či tráviacimi ťažkosťami. Medzi tie časté patrí aj detská kolika. Jej príčina môže spočívať aj v intolerancii laktózy. Ak teda vaše dieťa plače nepretržite a pravidelne aj niekoľko hodín, neváhajte a navštívte lekára. Na trhu sú probiotiká, ktoré pomôžu uľaviť aj vášmu dieťaťu.

Detská kolika sa však môže vyskytovať aj u starších detí v predškolskom aj školskom veku. Bolesti sú často silné a vtedy nepomôže ani obľúbené autíčko na diaľkové ovládanie.

Na zdravie vášho ešte nenarodeného dieťaťa má vplyv predovšetkým vaša životospráva. Zdravé stravovanie a to aj pred otehotnením, či dostatok pohybu sú dôležité. Ak ste teda pravidelne využívali svoj bicykel, pomohli ste aj zdraviu svojho dieťatka.

Foto: bicykle.eu

Množstvo tipov aj o zdravom stravovaní nájdete samozrejme aj v internetovom kníhkupectve.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.