Vytlačiť túto stránku

Filmové novinky

Napísal MC 17. apríl 2016

Pripravili sme pre vás trailery na filmové novinky, ktoré prídu máji do kín. Zabaviť sa môžete na francúzskej komédii Navštevníci 3 a českej komédii Ako sa zbaviť nevesty.

Návštevníci 3: revolúcia - Premiéra: 5. mája 2016

Žáner: Komédia

 

Magori zo stredoveku sa znova pustia do cestovania v čase a stanú sa návštevníkmi v dobe, o ktorej, samozrejme, nemajú ani paru. Jean Reno a Christian Clavier sa vracajú vo svojich slavných postavách v treťom pokračovaní legendárnej komédie Návštevníci. Prvýkrát v roku 1993 sa rytier a jeho sluha dostali omylom až k nám do súčasnosti. V novom a rovnako bláznivom dobrodružstve ich bludisko času vhodí doprostred slávnej Francúzskej revolúcie na konci 18. storočia. História sa zrazí s históriou, niekto z toho bude mať poriadnu hrču a narazený nos a diváci v kinách si perfektne precvičia bránicu.

Stredoveký rytier Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille sa chytia do labyrintu času, ktorý ich nakoniec vypľuje do vzrušujúceho obdobia epochálnych dejinných zmien a prevratov. Do čias Veľkej francúzskej revolúcie. Okrem nepochopiteľných poriadkov musia obaja čeliť aj svojim potomkom. Extravagantní a zhýraní aristokrati v línii rytiera Godefroya to majú v revolučnej dobe trochu „nahnuté“ a potrebujú sa dostať preč z Francúzska. Zatiaľčo z pra-detí sluhu Jacquouilla La Fripouilla sú nadšení revolucionári a majú v pláne zabaviť ich hrad aj všetko bohatstvo.

Doba nezvratných sociálnych kotrmelcov by zamotala hlavu komukoľvek a klasicky usporiadaná dvojica zo stredoveku „sluha a jeho pán“ to bude mať dvojnásobne tažké. Toľkými situačnými gagmi, šialenými situáciami dialógmi a hláškami sa už žiadna iná revolúcia nebude môcť nikdy pochváliť. A slávny tyran Robespierre si bude priať, aby týchto dvoch magorov nikdy nestretol. 

Jean Reno je nezameniteľne známou hviezdou a svoj talent ukazuje v postavách drsniakov (Brutálna Nikita, Leon, Godzilla, Mission: Impossible, Purpurové rieky) aj v komédiách ako Drž hubu! či práve v slávnych Návštevníkoch. Christiana Claviera poznajú diváci nielen vďaka Návštevníkom, ale tiež ako hraného Asterixa albo otca rodiny v populárnej komédii Čo sme komu urobili.
Veľká časť komédie Návštevníci 3 sa natáčala v Prahe a na českých hradoch a zámkoch.

Réžia: Jean-Marie Poiré
Hrajú: Christian Clavier, Jean Reno, Franck Dubosc, Karin Viard, Sylvie Testud, Marie-Anne Chazel, Ary Abittan
Odporúčaná prístupnosť: +12 rokov
Český dabing

Zdroj: www.bontonfilm.sk

 


Ako sa zbaviť nevesty - Premiéra: 19. mája 2016

Muži majú svoj rozum, ženy svoju taktiku

Ako sa zbaviť nevesty sa v novej českej a veľmi romantickej komédii budú pýtať Lenka Vlasáková, David Matásek, Andrea Kerestešová alebo Jana Švandová. Hlavnou postavou je moderná dynamická žena v podaní Lenky Vlasákovej, ktorá rieši „trable s láskou“, životom a jednou nepohodlnou nevestou.

Film natočil autor jedného z najúspešnejších českých filmov posledného obdobia, režisér Hodinového manžela, Tomáš Svoboda. Zatiaľ čo v snímke o partii kamarátov bavil divákov mužským pohľadom na vec, v „Neveste“ prinesie zábavu zo sveta žien.

 

Lenka Vlasáková hrá modernú dynamickú ženu Evu, ktorá vlastní cukráreň, stará sa o syna a musí krotiť svoju svojráznu mamu v podaní Jany Švandovej. S bývalým manželom s tvárou Davida Matáska má skvelý vzťah a ako tvrdí jej kamarátka „neboli by ste prví, čo sa rozviedli a zase dali dokopy“. A potom sa skoro pobozkajú a nasleduje pozvanie na drahú večeru pri sviečkach, kde sa Honza konečne vyjadrí. Naozaj sa znova zamiloval a premýšľa o svadbe… s niekým iným! S krásnou, sympatickou a chytrou klaviristkou Lindou! A ešte si chcú dať u Evy upiecť svadobnú tortu.

To je niečo pre svojráznu Evinu mamku. Nikdy sa nevzdáva, vždy si vie rady a zničiť cudziu svadbu je pre ňu tá správna výzva.  S bojovnou mamkou za chrbtom ide Eva na spoločný výlet so šťastnými snúbencami. A do toho rodinná regata, závod, bratský súboj o miesto prednostu zubnej kliniky, zlomyseľná švagrová a jeden šibnutý operný spevák. Čerešničkou na zábavnej torte je futbalový tréner v podání Matěja Rupperta.
A úplne na záver príde finále s veľkolepou akčnou tortovou scénou, akú český film dlho nezažil.
Natáčalo sa v horúcom lete 2015 v Prahe a tiež na priehrade Orlík, kde sa väčšina hercov zišla kvôli scénam veľkého rodinného závodu jácht. Titulnú pieseň k filmu naspievala Dara Rolins.

Réžia: Tomáš Svoboda
Scenár: Tomáš Svoboda
Hrajú: Lenka Vlasáková, David Matásek, Andrea Kerestéšová, Jana Švandová, Jaroslav Plesl, Jana Stryková, Kordula Stropnická, Matěj Ruppert, Jana Kolesárová, Vladimír Kratina, Jana Boušková, Josef Polášek, Veronika Žilková, Marek Majeský

Odporúčaná prístupnosť: + 12rokov

Zdroj: www.bontonfilm.sk