Horúce dovolenkové tipy

Naše hory neponúkajú len lyžovačku, ale aj letnú turistiku a termálne kúpaliská. Schladiť sa tak pri týchto teplotách môžete aj u nás a je to jednoduchšie ako si myslíte.


Na prechádzky po meste v  horúčavách nemyslí asi nikto. Všetci sme radi ak môžeme len tak ležať niekde v chládku a v kľude sa potiť. Telesná námaha a pohyb je tak to posledné čo nás napadne.

Treba si však uvedomiť, že v porovnaní s centrami miest je počasie na horách oveľa znesiteľnejšie. Rovnako tak môžeme porovnať aj juh a sever našej krajiny, kde sú v teplotách pomerne výrazné rozdiely. Schladiť sa predsa môžete aj v lese, nie len pri mori. Stromy poskytujú ideálny chládok aj pri takýchto teplotách. A tak Vám nič nebráni v pravidelnej dávke športu. Ak nemôžete vyraziť behať, bicyklovať či do fitnescentra, vyskúšajte turistiku v príjemnom lesnom prostredí. Čerstvý vzduch prospeje každému, naviac cestovaním nemusíte stráviť celé dni.

Sedieť v aute počas horúčav je utrpením, a tak sa snažíme vyhnúť každej nepotrebnej jazde. Teploty však dávajú zabrať aj samotným vozidlám a často sa tak niečo pokazí. V prípade potreby náhradných dielov kliknite sem. Ak zavítate na sever, určite to tých pár hodín vydržíte a v porovnaní s dovolenkou pri mori aj ušetríte.

Lacným ubytovaním sa naši hotelieri snažia nalákať turistov do všetkých regiónov. Je teda len na vás kam sa vyberiete. Ak sa predsa len nechcete celkom vzdať ruchu mesta, vyhľadajte hotel blízko centra Žiliny. Aj tu sú ceny prijateľné a dostanete za ne veľmi kvalitné služby. Okrem turistiky okolie ponúka aj históriu v podobe blízkej zrúcaniny hradu Strečno, či pobyt v neďalekých termálnych kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach. Turistika je však stále veľkým lákadlom. Avšak pre istotu si nezabudnite zabaliť nielen dostatok jedla a vody, ale aj váš mobil Samsung. Nikdy neviete kedy ho budete potrebovať.

Žilina však ponúka aj večernú zábavu. Nezabudnite si teda pribaliť okrem trekových topánok aj štýlovú obuv

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.