Rozprávkový obchod

Psíčkari sú špeciálnou komunitou. Pri náhodných stretnutiach sa aj celkom neznámi ľudia spontánne púšťajú do rozhovorov o tých, ktorí ich majú na vôcke.

Do roztrhania tela sa starajú o svojich štvornohých členov rodiny, žiadna finančná obeť im nie je dosť veľká, keď príde na veterinára a pokiaľ vlastnia jedincov sofistikovaného dizajnu, návšteva psieho salónu či výber zimnej garderóby sú samozrejmosťou. 


Dnes už nie je problém nájsť „drobnochov“ s kompletným vybavením od krmiva cez hračky a ozdoby až po zimné úbory. Máloktorý má však také čaro, ako malý butik Lillys v obchodnom dome Slimák, v treťom bratislavskom obvode. 
Jeho majiteľky, Ivany Kochanovej, sme sa na psiu módu popýtali v období tesne pred „Valentínom“,  v čase, keď budú niektorí z nás mieriť do takejto predajne po darček.

Redakcia: Váš obchod s jeho rokokovou atmosférou nemožno prehliadnuť. Napriek tomu, že nesídli v niektorom z veľkých obchodných centier, medzi majiteľmi psov si vytvoril dobré meno. Čo vás priviedlo k myšlienke otvoriť si takúto predajňu?
I.Kochanová: Nápad prišiel pred  tromi rokmi na dovolenke v Thajsku. Tam sme každý deň stretli na ulici nejakého psíka, ktorý napriek tomu, že nikomu nepatril, bol oblečený do štýlového trička, mikiny, alebo mal luxusný štrasový náhrdelník. Zatiaľ, čo pre našich psích členov rodiny, ktorí s nami pomaly spávajú, sme u nás nič podobné nevideli. Urobili sme si prieskum trhu a po zistení, že tak na Slovensku, ako aj v bližšom okolí takýto sortiment chýba, bolo rozhodnuté.


Redakcia: Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa zameriavate najmä na sortiment pre menšie rasy, nájdu tu všetko, čo potrebujú aj majitelia väčších jedincov? 
I.Kochanová: Vlastním fenku 2kg yorkshirského teriéra  a zároveň 45kg fenku zlatého retrievera, takže dobre viem, že aj veľkému psíkovi môže byť zima. Tiež môže zmoknúť do nitky, a tiež ho na labkách štípe posypová soľ. Z týchto dôvodov máme skutočne široký sortiment a uspokojíme všetkých majiteľov psov až do 50 kg váhy.


Redakcia:  Máte v ponuke aj nejaké špeciality? 
I.Kochanová: Myslím, že za špeciality môžeme považovať kočíky, parfémy pre psíkov, vesty na plávanie, ponožky, čiapky.... A hoci k nám zákazníkov privádzajú najmä praktické dôvody, niečo len tak pre potešenie sa vždy nájde.
Redakcia:  Ponúkate aj špeciálne služby ?
I.Kochanová: Potreby našich zákazníkov nás inšpirovali k vytvoreniu požičovne kostýmov pre psíkov. Nájdu u nás napríklad fraky, svadobné , plesové šaty, kostýmy tekvice, batmana, supermana...


Redakcia:   Ako správne nakúpiť pre štvornohého miláčika? 
I.Kochanová: Najspoľahlivejší je nákup priamo u nás v obchode, kde môžete oblečenie vyskúšať a doplniť niečím, o čom ste si ani nemysleli, že to potrebujete. Ale spôsob nákupu prostredníctvom internetu, na našej stránke  www.lillys.sk, je rýchly a pohodlný. Ak správne odmeriate dĺžku chrbta, obvod hrudníka a poznáte váhu svojho psa, podľa tabuľky si  nájdete primeranú veľkosť. Samozrejme, nevhodne zvolený oblek, vám bez problémov vymeníme. Možno, že najpraktickejší postup je ten, pri ktorom prvú kúpu urobíte osobne a podľa starého modelu už potom spoľahlivo vyberáte ďalšie.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.