Vytlačiť túto stránku

Ubytujte sa v srdci Tatier na Štrbskom plese

Napísal KČ 12. január 2021

Areál Štrbského plesa patrí medzi tie najnavštevovanejšie v celých Vysokých Tatrách. A my vieme prečo.  Existuje mnoho dôvodov, prečo hľadať práve ubytovanie Štrbské pleso, ak sa chystáte na hory do Vysokých Tatier. Tieto vás určite presvedčia.

penziony_strbske_pleso20

1.    Štrbské pleso je východzím bodom množstva zaujímavých túr.

Zo Štrbského plesa vedie turistický chodník na Kôprovský štít, Predné Solisko, Rysy či Bystrú Lávku. Menej náročná je turistika v Mengusovskej a Mlynickej doline.

Ak vás náhodou opustí nálada šliapať do kopcov, môžete si spraviť výlet do skanzenu Pribylina alebo do zaniknutej historickej osady Šoldov, kde sa pohodlne dostanete pešo.

2.    Vezmite na Štrbské pleso bicykel a nudiť sa určite nebudete.

V okolí Štrbského plesa je množstvo cyklotrás určených pre rodiny s deťmi, ale aj vášnivých cyklistov, ktorí si chcú dať do tela.

Začať môžete napríklad veľmi obľúbenou trasou zo Štrbského plesa na Popradské pleso a späť.

3.    Na Štrbskom plese sa nebudete nikdy nudiť

Či už ste na výlete s deťmi, partiou kamarátov alebo len tak s partnerom. V areáli Štrbského plesa sa nájde niečo pre každého.

Môžete sa povoziť na člnoch po hladine Štrbského plesa, pre deti sú pripravené mini lodičky v areáli Orlíkovo, lezecká stena, Veveričí park a ďalšie.

V zime si okrem bežkovania a lyžovania môžete vyskúšať snowtubing, zimný rafting, snowball či Tatra karling.

Jediné, čo ostáva, je rezervovať si Štrbské pleso ubytovanie. Najlepšie v pešej dostupnosti centra areálu, aby ste mohli počas pobytu odložiť aj starosti so šoférovaním.