Ekologické a praktické záhradkárčenie

Jar už neodškriepiteľne začala a slnko nás láka tráviť vonku viac času. Prišla vhodná chvíľa povenovať sa záhradke a opäť ju pripraviť na novú sezónu. Výborným tipom pre všetkých záhradkárov je novinka na slovenskom trhu, vysoký záhon vyrobený z prírodného a ekologického materiálu Durisol.

pr_zahrada_leier

Odrezky z mäkkého dreva, ktoré sa pri spracovaní nedajú už technologicky ďalej využiť, sa prostredníctvom špeciálnej metódy mineralizácie zušľachtia a spracujú s cementom a vodou. Produkt je dokonca vyrábaný priamo na Slovensku, a to v závode spoločnosti Leier Baustoffe SK v Bratislave. Vďaka svojmu zloženiu získal vysoký záhon mnohé vynikajúce vlastnosti. Jednou z nich je odolnosť proti externým faktorom ako mráz, soľ či škodci. Medzi jeho praktické výhody patrí zas dlhá životnosť a úplne jednoduchá montáž. Funguje totiž na princípe skladačky, a tak ho aj po niekoľkých rokoch môžete ľahko rozobrať, vyčistiť a opäť poskladať v inej časti vašej záhrady.

Tým, že udržuje tepelnú izoláciu a odvádza vodu, zabraňuje aj tvorbe plesní a vytvára ideálne podmienky na pestovanie úžitkových rastlín, kvetinovej či bylinkovej záhradky. Má čisté dizajnové línie a nájdete ho vo viacerých farebných i tvarových variáciách. Tento záhon vyrieši aj možné problémy pri zariaďovaní záhrady, čím býva malý priestor alebo zlý terén. Dá sa umiestniť na betónových, ale aj na trávnatých plochách, pričom sa na spodok nevyžaduje ukladanie fólie. Záhon tak zostáva v kontakte s okolitou prírodou.

V súlade s prírodou prebieha aj celý výrobný proces, ktorý zohľadňuje dopad na životné prostredie. Udržateľnosť a ekológia tak začínajú byť realitou aj v záhradnej či stavebnej architektúre.

pr_leier_20

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.