Tipy, ako sa „bezbolestne“ vybaliť z dovolenky

Všetci to veľmi dobre poznáme, ako sa nám nechcú po návrate z dovolenky vyprázdňovať kufre a tašky, pretože sme stále v dovolenkovom móde.  Často je to nočná mora jednotlivcov ako aj rodín s deťmi.

dovolenka kufor0918

Špinavé tričká, šaty, hračky, suveníry, piesok, blato sú veľakrát roztrúsené v cestovnej batožine... Otázka, ktorá vzniká, je vždy rovnaká: okamžite rozbaliť kufre alebo chvíľu počkať a uprednostniť niečo iné? Každá z nás sa k tejto dileme postaví podľa svojej povahy a vôle. Dôležité je k vybaľovaniu pristupovať bez stresu, potom pôjde táto robota ľahšie. Tak ako na to?

1. Stanovte si termín, potom je len na vás, kedy sa pustíte do vyberania odevov a suvenírov.

2. Skontrolujte obsah. Aj keď sa rozhodnete batožinu vyprázdniť neskôr, odporúčame okamžite otvoriť kufre a tašky, aby ste vybrali vlhké uteráky a ostatné veci od mora. Rovnako môžete tiež rozdeliť to, čo je čisté od oblečenia, ktoré je potrebné vyprať a umyť. Pomôže, ak si zadovážite rôzne cestovné vrecká, ktoré sú na zips a so sieťkou, v ktorých máte dobrý prehľad o obsahu. Pred balením z dovolenky, roztrieďte veci na čisté a špinavé, tie najznečistenejšie vložte do igelitového vrecka, podobne aj obuv. 

3. Triedenie  a čistenie vecí z batožiny. Aby ste nestrácali zbytočne čas, je najlepšie otvoriť batožinu na podlahu, pričom rozdeliť špinavé veci podľa farby a typu bielizne, tak ušetríte ďalší čas pri praní.

Potom sa zamerajte na kozmetické kufríky. Okamžite ukladajte pleťovú, telovú a opaľovaciu kozmetiku na svoje miesto. 

V batožine vám ešte zostáva elektronika (rôzne čítačky kníh, hudobné prehrávače, nabíjačky), knihy, časopisy, pri rodinách aj hračky, plážová potápačská súprava a suveníry, ktoré môžete dať dočasne do krabice do času, kým ich podarujete. Hračky opláchnite, ak máte väčšie deti, môžu to urobiť samé a uložte na miesto. Nakoniec je to obuv, ktorú umyjete a uložíte do skrine.

Použité vrecká očistite predtým, než ich uložíte na svoje miesto. Kufre a tašky vyprášte, ak sú viac znečistené prejdite vlhkou hubkou, aby vám nezašpinili úložné miesto. Takto pripravení o pár mesiacov, sa budete môcť bez stresu pobaliť na ďalší výlet. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.