Vytlačiť túto stránku

Hotel London v Trnave miesto, kde možno prespať aj so psíkom

Napísal Michaela Conzarová 30. júl 2018

Mnohí z nás si nevieme predstaviť život bez našich štvornohých miláčikov. Trávime s nimi celé dni, ale nechávame ich aj samých doma, keď sme v práci a potom sa tešíme na venčenie. 

Pripravujme im rôzne zážitky. Berieme ich do prírody, na cvičiská, ale aj do obchodných centier. Tí menší havovia sa zmestia aj do taštičiek, či na ruky, tí väčší kráčajú s nami po boku. A keď si sadneme na kávičku, poslušne pri nás polihujú v kaviarni, či na terase. V poslednom čase psíkov pribúda, dokonca dostali do vienka, že už nie sú vec, ale plnohodnotní živí tvorovia.

Kam však s nimi, keď ideme na dovolenku? Každý nemá rodinu, ktorá by sa o nášho miláčika postarala. Tak volíme psí hotel, ktorý je pomerne drahý. Ale sú aj ďalšie možnosti. Dnes vás oboznámim s možnosťami na Slovensku. V seriáli vám postupne predstavíme hotely na Slovensku, kde sú k psíkom benevolentní, prívetiví a môžete s nimi prespať v rôznych hoteloch. Dnes vám predstavíme HOTEL LONDON v úplnom srdci Trnavy, pod stredovekými hradbami malého Ríma, ako nazývajú Trnavu, mesto mnohých kostolov a pamätihodností. Vyspovedali sme riaditeľku Hotela LONDON pani Ľudmilu Novotnú.

Femme: Odkedy hotel prevádzkujete, čo ponúkate a prečo ste sa rozhodli prijímať aj psíkov?
Ľudmila Novotná: Hotel sme prebrali v roku 2010. Rozšírili sme reštauráciu, kuchyňu, záhradu pod starobylými hradbami, kde sa vonku môžete v pohodlí najesť aj so svojím psíkom. Hotel má 12 izieb, používa sa skôr ako biznis hotel pre managerov, ale aj na firemné akcie, svadby školenia a prečo psíkov? Lebo ich máme radi.

Femme: Čo dokážete pripraviť psíkom, viete koľkí boli u vás hosťami a čo stojí pre nich noc?
Ľudmila Novotná: Môžeme poskytnúť misky na vodu a granule, doposiaľ bol u nás jeden husky a psi, ktorí išli na výstavu. Málo ľudí vie, že môžu u nás prespávať. Noc stojí 5 eur. Psík by nemal byť hlučný, nemal by štekať. Dá sa nechať na izbe, keď si chcete v meste niečo vybaviť, ale mal by byť vychovaný a byť ticho, aby nerušil hotelových hostí.

Femme: Z ktorých krajín prichádzajú k vám hostia?
Ľudmila Novotná: Prespávajú u nás poväčšine hostia z Európy. Naši najbližší susedia z Českej republiky, Maďarska, ale aj z Nemecka, Talianska, Rumunska, Srbska; mali sme aj hostí z Kanady.

Môj postreh: S francúzskym buldočkom Rockym sme sa ubytovali na prvom poschodí v jednoposteľovej izbe. So sebou som mu priniesla misky na vodu a granule s mäskom. Rocky sa hneď zžil s novým prostredím. Išli sme spolu na večeru do útulnej záhrady. Jeho vôdzku som priviazala o stĺp pri mojom stole, čašníčka mu doniesla vodu a v pokoji sme sa chutne navečerali. Po večeri sme sa vybrali do centra, kde sme boli za päť minút. Sadli sme si na kávu s kamarátmi, ktorí žijú v Trnave. Do hotela sme sa vrátili neskoro večer. Psík si ľahol na zem k mojej posteli. Z domu som mu doniesla malú deku a vankúšik. Dlho tam však nevydržal a išiel sa chladiť do kúpeľne na chladnejšiu dlažbu. Ráno sme opäť spolu raňajkovali a po vyvenčení / v okolí hotela sú aj trávnaté plochy/ si ľahol v izbe a spokojne spal. Ja som sa vybrala do mesta vybavovať . Keby vyvádzal, on to však nerobí, dala som mobilné číslo na recepcii. Nevolali. Bol poslušný, však je dobre vychovaný a nezvykne nikdy štekať. Potom som ho vzala von. Rocky sa cítil veľmi dobre. S hotelom sme bolí spokojní obidvaja a odporúčame milovníkom štvornohých kamošov, aby do Hotela London v Trnave v pohode zavítali. Viac informácií nájdete na www.hotellondon.sk.

Čo nevynechať pri návšteve Trnavy

 *so psíkom
- Nádvorie (Centrum súčasného umenia – je tam mnoho eventov aj vonku, dá sa tam sedieť v reštaurácii von so psíkom, ľudia tam s nimi bežne chodia, sú dogfriendly J )
- Synagóga Café – určite sa dá so psíkom sedieť vonku na teraske v tieni, kde psíkovi nebude teplo
- hradby – Mestské opevnenie - so psíkom sa dajú zdolať aj hradby, nie je to nič náročné - dokonca aj na rukách by ich tam vyniesli
- romantické večerné prechádzky cez staré uličky
- príjemné kaviarne s teraskami v centre mesta

Ak by sa chceli prejsť, tak odporúčame Kamenný Mlyn, kde je kúpalisko a oddychový areál, dokonca aj malý lesík, kde sa dá so psíkom poprechádzať. V Trnave je tiež dosť veľa zelenej plochy všeobecne, napríklad taký Park Antona Bernoláka - „promenáda“ ako ju miestni volajú, je parádna prechádzka popri hradbách v tieni stromov.

Na výlet so psíkom a dobrodružstvo odporúčame aj Smolenice. Pri zámku je krásny anglický park a okolie.
Plus samozrejme v lete je mnoho podujatí a kultúry v centre mesta, vonku, kam psíky bez problémov chodia. Napríklad Leto na Korze alebo Stredoveká Prešovačka.

*bez psíka
- Mestská veža
- kostoly
- Galéria Jána Koniarka
- večera alebo obed v Penzióne Patriot