Vytlačiť túto stránku

Ako si nájsť nové hobby

Napísal femme 20. júl 2018

Niektorí ľudia nevedia, čo s voľným časom, iní zase nevedia kam skôr skočiť, keďže majú mnoho záujmov, alebo mnoho práce. Ak patríte medzi prvých ľudí, čiže neviete čo s voľným časom, prinášam vám jednoduchý návod, ako si nájsť nové hobby, ktoré vás bude baviť, na dlhšiu dobu, možno aj navždy.

hobby 0718

Ako na to?

Najprv sa treba zamyslieť nad tým, čo vás naozaj baví, alebo čo vás bavilo v detstve. Pre niekoho to môže byť tanec, pre iného karate, alebo krúžok šikovných rúk. Ak neviete, čo konkrétne by to malo byť, môžete skúsiť navštíviť otvorené hodiny rôznych kurzov a tam zistíte,, čo je pre vás naozaj vhodné.

Je to v móde

Celý deň pracovať, prísť domov, navariť, postarať sa o rodinu a ísť spať, to sa dnes moc nenosí. Možno si hovoríte, že sa to inak nedá,, že proste nemáte čas a nikto sa za vás o domácnosť nepostará. To je ale chyba.  Ak napríklad máte väčšie deti, môžete im časť práce prerozdeliť, alebo vám môže pomôcť partner. Ak máte menšie deti, vyskúšajte ich zobrať zo sebou. 

Mnoho záujmových kurzov ponúka aj stráženie detí, alebo účasť detí na kurze. Vyskúšajte to aspoň raz a uvidíte, že budete cez deň plná energie, budete mať nové témy na rozhovory s kolegyňami a budete sa tešiť na ďalší kurz.

Budete šťastný

Prvých pár kurzov môže byť vyčerpávajúcich, ale časom to príde. Budete  šťastnejší, budete mať viac energie a ak si nájdete koníček, ktorý bude vyžadovať fyzickú energiu, tak časom budete vyzerať vyšportovanejšie a rozhodne spokojnejšie. Je všeobecne známe, že pri športovaní sa vyplavujú endorfiny, hormóny šťastia. Ak je váš koníček napríklad manuálny, vaša radosť môže spočívať v dobre odvedenej práci, radosť z nového výrobku, ktorý vám môže poslúžiť, alebo s ním môžete obdarovať svojich blízkych.

Cvičíte si pamäť

Či už je to karate, štrikovanie, alebo učenie sa španielčiny,, všade využívate svoju pamäť. Takéto cvičenie pamäte nie je vhodné len pre mladých, ale taktiež pre skôr narodených. V každom veku je potrebné cvičenie pamäte a namáhanie si mozgových závitov.