Cvičenie, ktoré zabaví

Napísal femme, AB 10. október 2017

Prinútiť sa cvičiť, je pre mnoho ľudí to najťažšie. Motivácie je mnoho, ale začať je najťažšie. Preto je veľmi dobré vybrať si taký druh cvičenia, pri ktorom budete pociťovať radosť a zabavíte sa pri ňom. Niekoho zabaví aj obyčajný beh, iný zase potrebuje niečo viac. Možností je mnoho, stačí sa len prinútiť začať.

gym girls 17

Kin ball

Je to kolektívna hra, ktorá vznikla v Kanade. Na hru je treba veľkú loptu, ktorá sa volá kinballová. Najmenší počet hráčov je osem a tí sú rozdelený na dva tímy. Najviac hráčov je 12, vtedy sú hráči rozdelený na tri tímy. Podstatou hry je odpáliť loptu tak, aby ju súper tím nechytil.

Hra sa môže hrať vnútri, aj vonku. Tento šport je vhodný pre každého. Nezáleží na výške, ani telesnej stavbe. Dôležitá je spolupráca hráčov. Hra je veľmi zábavná a pre prizerajúceho sa môže zo začiatku zdať veľmi vtipná, nakoľko hra s takou veľkou loptou je veľmi netradičná. Začať s touto hrou je jednoduché. Buď sa pridáte do už existujúceho tímu, alebo si zoženie partiu ľudí, kúpite si kinballovú loptu, naštudujete podrobne pravidlá a aktívna zábava sa môže začať.

Pole dance

Pole dance je skvelý spôsob pre všetky ženy, ktoré sa chcú zabaviť a vyformovať si pri tom skvelú postavu. Toto cvičenie vyžaduje silu a ohybnosť, ale pri pravidelnom cvičení, to nie je nič nemožné. Je to vlastne kombinácia gymnastiky a tanca, na zvislej tyči. Toto cvičenie je veľmi obľúbené a dostupné. Pri cvičení objavíte vlastnú sexualitu a zvýšite si sebavedomie.

Jumping

V dnešnej dobe je Jumping už veľmi známy. Cvičí sa v rôznych fitnes centrách. Je to skupinové cvičenie, pri ktorom cvičiteľka precvičuje a vy skáčete na trampolínach. Aj keď sa môže zdať, že je to len o skákaní, tak to nie je úplne tak. V jumpingu sú zahrnuté špeciálne cviky na posilňovanie, ktoré sú zefektívnené najmä kvôli tomu, že cvičenie prebieha na trampolínach. Trampolíny sú už bežne dostupné aj v obchodoch, takže ak máte dostatok miesta, môžete si túto špeciálnu trampolínu kúpiť, pustiť si video z internetu a vyskákať zo seba stres a prebytočné kilá.

Metlobal

Ďalší netradičný skupinový šport, známy najmä z populárnych knižiek. Známy je najmä tým, že sa hrá s metlami. V reálnej hre ide o to, že hráči sú rozdelení do dvoch tímov a počas celej hry, musia medzi nohami, jednou rukou, držať hraciu metlu. Na Slovensku momentálne existujú dva tímu, ktoré sa venujú tomuto športu.

Ak si chcete túto hru zahrať, stačí osloviť niektorí z tímov a pridať sa k nim. Hra je náročná najmä na kondíciu a musíte byť nestále v strehu a sledovať priebeh hry. Keď sa do toho dostanete, tak je to skvelý šport, pri ktorom sa budete naozaj zabávať. Pre mňa osobne bolo najzábavnejšie túto hru sledovať ako divák.

Antigravity

Toto cvičenie je spojenie jógy a gymnastiky. Cvičí sa vnútri, v špeciálnych plachtách, ktoré sú pripevnené ku stropu. Pri cvičení si spevníte svalstvo, upravíte držanie tela a zlepšíte metabolizmus. Cvičenie je veľmi uvoľňujúce a relaxačné. Zo začiatku sa môže zdať náročné, ale ak nájdete dobrú lektorku, ktorá všetko postupne vysvetlí, tak nebudete chcieť prestať. Počas cvičenia si precvičíte najmä také svaly, o ktorých ste ani nemali tušenia.

Samozrejme existuje mnoho ďalších zábavných športov a cvičení, ktoré zlepšia fungovanie organizmu a spevnia postavu. Stačí si iba vybrať a donútiť sa začať.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.