Vytlačiť túto stránku

Slovensko ponúka mnohé trasy zo sedadla bicykla

Napísal PaperLife 11. júl 2016

Pre priaznivcov aktívnej dovolenky ponúka okolie hotelov siete SOREA možnosť objavovať krásy Slovensky zo sedadla bicykla. Rovinaté trate v podhorí, exponované výstupy až pod najvyššie štíty Tatier.

Cykloturistika je vynikajúcou príležitosťou, ako spojiť športový pohyb s bezprostredným zážitkom z prírody. Rovinaté trate v podhorí, exponované výstupy až pod najvyššie štíty Tatier, cyklomagistrála vedúca takmer okolo celého pohoria Vysokých Tatier – to je viac ako 300 km značených cyklotrás rôznych obtiažností, určených pre všetkých – rodinky s deťmi, milovníkov horskej a cestnej cyklistiky, športovcov aj začínajúcich cyklistov.
Na Liptove je pre vyznávačov cyklistiky pripravených 634 km cyklotrás a najväčší bike park na Slovensku. Obľúbené sú trasy okolo Liptovskej Mary, cez Čiernovažskú dolinu či Demänovskú dolinu a množstvo turistov kombinuje pešiu turistiku s výletom na bicykloch. Jánskou dolinou do Svidovského sedla je jedna z menej náročných cyklotrás, ktorá vedie krásnou dolinou po asfaltovej ceste, popri potoku, niekedy stúpa viac inokedy menej až do sedla. Cyklistické túry sú zamerané na zážitkové spoznávanie Liptova a okolia s výhľadmi na okolitú prírodu.
200 kilometrov tratí horským terénom v regióne Severný Spiš a Pieniny sa líšia svojou náročnosťou, dĺžkou i prevýšením. Singletraily Cyklostopy predstavujú nové poňatie cyklistického zážitku. Sú to jednosmerné chodníky určené iba pre bicykle a povolený je len zjazd. Nachádzajú sa pod Oslím vrchom za Ľubovnianskym hradom. Názvy jednotlivých trás – Vlčia, Medvedia a Rysia sú inšpirované lesnými zvieracími chodníčkami. Ako stvorená pre rodiny s deťmi je Pieninská cesta, nenáročná cyklotúra prekrásnou scenériou prielomu rieky Dunajec. Začína pri Národnej kultúrnej pamiatke - múzeu Červený Kláštor, pokračuje prielomom rieky Dunajec až k poľskému susedovi.
Vďaka kopcovitému i rovinatému terénu ponúka aj Bratislava a jej okolie skvelé možnosti na cykloturistiku. Bratislava je napojená na medzinárodnú Dunajskú cyklistickú cestu, ktorá je počas slnečných dní vyhľadávaná rekreačnými cyklistami – a to najmä popri lužných lesoch medzi Petržalkou, Rusovcami a Čuňovom. Fyzicky zdatnejších cyklistov však určite bude zaujímať Bratislavský lesný park, ktorý zahŕňa okrem lužných lesov pri Dunaji aj masív Devínskej Kobyly a časť Malých Karpát.

sorea cyklisti

„Všetky tieto zaujímavé cyklotrasy sa nachádzajú v tesnej blízkosti hotelov SOREA. V letných mesiacoch vám ponúkame možnosť zapožičať si horský bicykel, kolieskové korčule alebo kolobežku v požičovni bicyklov NIŇAJ v hoteli SOREA ĎUMBIER v Liptovskom Jáne alebo v požičovni bicyklov INTERSPORT RENT GALFY v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese a v Hornom Smokovci. Pre klientov hotelovej siete SOREA je poskytnutá 10% zľava na základe predloženia hotelového preukazu. Zľavu v tej istej výške si môžete uplatniť aj na 1, 2, 3-dňové bikepasy v bike parku v Bachledovej doline, ako aj na požičanie bicykla a chrániče, na balíky lanovka a bobová dráha i na disk golf hru v termíne 1. 6. – 15. 9.2016,” dodáva obchodno-marketingová riaditeľka spoločnosti SOREA, s. r. o., Bratislava Beáta Toroková.

Všetky bližšie informácie nájdete na www.sorea.sk.
FOTO: SOREA a TMR