„Kopčekový svet“ pre turistov

Napísal Dolné Rakúsko 16. júl 2013

Všetky prvky typické pre alpské krajiny sa tu koncentrujú v jednej oblasti. Pri ceste od Viedne smerom na juh prichádza ako prvý Bucklige Welt (Kopčekový svet) so svojimi hospodárskymi dvormi.


Nasleduje romantický Wechsel s vysoko položenými pastvinami, tzv. Schwaigen. A potom hory tiahnu ešte vyššie k majstrovskému inžinierskemu dielu  železnice v Semmeringu zapísanej aj na zozname svetového dedičstva UNESCO a pôsobivým dvojtisícovkám Raxu a Schneebergu. To všetko je zakončené impozantným útvarom Hohe Wand. A celú túto rozmanitosť môžete vidieť počas jediného výletu po novom turistickom chodníku Leitwanderweg, kde môžete zažiť Viedenské Alpy v 18 etapách. Miesta na na výhľady a originálne alpské vyhliadky vám otvoria raj výhľadov a nových perspektív. 

Inovatívne programy
Od druhej polovice 19. storočia sú Viedenské Alpy úzko spojené s rozvojom alpinizmu. Spoločnosť Viedenské Alpy v Dolnom Rakúsku sa už niekoľko rokov venuje kombinovaniu tejto tradície s novými  prvkami s cieľom vytvoriť atraktívnu pešiu turistiku. Výsledkom tejto snahy a spolupráce s mnohými partnermi v regióne sú nielen klasické služby ale aj prepracovaná ponuka špeciálne zameraná na niektoré cieľové skupiny. V centre pozornosti je okolie a príroda Viedenského oblúk. Každý úsek osloví iný tip turistu. Svoje si tu nájdu pôžitkári, rodiny, športovci aj horolezci.


Na jeden vrz prešľapať Viedenské Alpy
Cez Viedenské Alpy vedie turistický chodník Leitwanderweg otvorený od mája 2013. 290-kilometer dlhá cesta vedie v 18 etapách od nížiny na úpätí hôr Rosaliengebirges cez jemné kopčeky Buckligen Welt, po chrbte Wechselu až na vysoko položené horské pastviny, cez Semmering, kde sú unikátne železničné trate patriace do svetového dedičstva UNESCO, až po impozantný Rax. Výletné trasy vedú aj od divoko romantického údolia Höllental až po najvyšší masív Viedenských Álp - Schneeberg, cez zalesnené Gutensteinerske Alpy a Piestingtal až po Bad Fischau-Brunn. Celý chodník je zabezpečený miestami s informáciami, vyhliadkami a existuje niekoľko vstupov, kde môžete začať vašu túru.

Foto: Zdroj Foto Dolné Rakúsko

Výhľady z Viedenských Álp
Rozmanitosť celých Álp môžete zažiť doslova na jediný šup a ešte si ho spestriť prehliadačom Viedenských Álp. Tento vynález viedenského Design Studia Walking Chair je postavený uprostred prírody s cieľom rozšíriť váš horizont. Dômyselné zariadenie zobrazuje až 28 lokalít pozdĺž chodníka Leitwanderweges vo Viedenských Alpách. S výhľadom a zrkadlami na stenách všetko zažiari v novom svetle. Alebo si môžete zaobstarať svoj vlastný ručný prehliadač vybrať si nejaký výhľad, výrazné prostredie, špeciálne miesto alebo nejaký objekt a nechať ho na seba zapôsobiť. Tento obrázok si zaručene odnesiete so sebou ako živú spomienku na Viedenské Alpy.


Fakty o Viedenskom oblúku Álp:
- Dĺžka trasy: 290 km v 18 etapách
- Celkom 12.421 metrov do kopca
- Celkom 12.290 m dole kopcom
- 21 vstupných bodov
- 28 vyhliadok
- 38 obcí
- 6 regiónov s bohatou ponukou zážitkov

Viac o Viedenských Alpách: www.alpenbogen.wieneralpen.at,

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.