Vytlačiť túto stránku

2 tipy na nezabudnuteľné cyklotrasy v Korutánsku

Napísal TS 13. júl 2020

Niekoľko dovolenkových tipov a nápadov na aktívnu dovolenku v Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska. Dráva uprostred prekrásnej krajiny medzi horami a jazerami vhodnými na kúpanie. Najjužnejšiu rakúsku spolkovú republiku by ste zvládli prejsť za štyri dni, ale potom by vám už nezostal čas na návštevu zaujímavostí v blízkosti trasy.

c_uwe_eissler

Nielenže tu na vás čaká nesmierne veľa možností spoznať Korutánsko a jeho obyvateľov, ale nájdete tu aj viac než 50 certifikovaných drávskych hostincov. Samozrejme, okrem občerstvenia ponúkajú aj možnosť nocľahu, aj keď len na jednu noc. Sú takisto vybavené nabíjacími stanicami pre elektrobicykle, bezpečnými parkoviskami pre bicykle a sušiarňami vlhkého oblečenia.

1.TIP: 

Drávska cyklotrasa (R1) spája štyri krajiny – Taliansko, Rakúsko, Slovinsko a Chorvátsko. Trasa s celkovou dĺžkou 510 kilometrov – z toho 222 je v Korutánsku – sa vinie od Toblašského poľa v Južnom Tirolsku až k chorvátsko-slovinskej hranici pri Varaždine. Je dôsledne značená, dokonale prispôsobená (asfalt, jemná štrková vrstva) a veľká časť vedie popri najdôležitejšej korutánskej rieke.

2.TIP: 

Vyskúšajte v obci Bad Kleinkirchheim najdlhšiu trasu na horskú cyklistiku v Európe, otvorenú v roku 2019. Zjazd vedie z vrchu Kaiserburg vo výške 1800 metrov približne 15 km až k údolnej stanici lanovky v blízkosti termálnych kúpeľov v centre Bad Kleinkirchheimu.

Viac informácií nájdete na www.visitcarinthia.at alebo na www.korutany.com .

Zdroj foto:(c) Uwe GEISSLER Millstätter See Kaernten