Prvé tipy na dovolenku u susedov

Niekoľko dovolenkových tipov a nápadov na aktívnu dovolenku v Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska. Príroda bola ku Korutánsku, slnečnému juhu Rakúska, veľmi štedrá. Nachádza sa tu more čistých teplých jazier uprostred Álp.

A hory, siahajúce od majestátnych trojtisícoviek až po mierne kopce. Korutánsko je spolková krajina s najväčším vodným bohatstvom v Rakúsku – na jeho území sa nachádza nie menej ako 200 jazier, 8000 kilometrov riek, 60 liečivých prameňov a 43 ľadovcov.

1.TIP:

Desať jazier naraz? Cyklistická trasa „Veľký korutánsky jazerný okruh“ vám to umožní. Tento okruh v tvare ležatej osmičky s celkovou dĺžkou 340 km vznikol ako spoločný projekt piatich korutánskych destinácií: Millstätter See, Villach – Faaker See – Ossiacher See, Wörthersee, Klopeiner See – Südkärnten a regiónu Nassfeld – Pressegger See – Lesachtal – Weißensee. Tvar ležatej osmičky umožňuje ľubovoľné kombinácie jednotlivých úsekov trasy.

1_millstattersee_franzgerdl20

2.TIP:

Putovanie cez 3 krajiny – Rakúsko, Slovinsko,Taliansko. Nie je nutné prejsť hneď všetkých 43 etáp trasy Alpe Adria Trail od ľadovca Großglockner až po severný Jadran (750 km). 21 korutánskych etáp vedúcich od úpätia Großglokneru pozdĺž ľadovcov, riek a teplých jazier Vám poskytne nezabudnuteľné zážitky na slnečnej strane Álp.

2_franzgerdl_kaiserkranzjosefshoehe

3.TIP:

Každá zákruta je zážitok – korutánske panoramatické cesty. Rozmanité pohoria Korutánska sa dajú dobre preskúmať aj autom. Milovníkom prírody a turistom sa vždy oplatí navštíviť oblasti okolo vysokohorských alpských ciest Großglockner Hochalpenstraße, Nockalmstraße, Villacher Alpenstraße a Goldeck Panoramastraße. Vysokohorská cesta Großglockner Hochalpenstraße je jednou z najkrajších panoramatických ciest v Európe a dokonca patrí k najnavštevovanejším pamätihodnostiam v Rakúsku. Na južnom začiatku sa nachádza známa horolezecká obec Heiligenblut a o 16 kilometrov ďalej je dostupná časť cesty s názvom Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. Dajú sa tu podnikať pešie túry, napríklad na ľadovec Pasterzengletscher alebo cez „Panoramatický chodník Klarstein“ k Swarovského pozorovacej vyhliadke.

3_koenigshofer_grossglockner_at

4.TIP:

Celoročná turistická trasa Nockberge Trail je prvou celoročnou trasou v Rakúsku, ktorú si môžete rezervovať online. V lete máte možnosť užiť si ju krok za krokom ako turistickú trasu, v zime sa z nej stáva viacdenná skialpová trasa. Zavedie vás na nádhernú vysokohorskú túru po hrebeňoch a vrcholkoch pohoria Nockberge – v lete na päť etáp, v zime na štyri.

4_heikomandl_kaernten_nockberge

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.