Pápež zomrel. Boj o moc začína v románe Roberta Harrisa.

Horúce leto je ideálne na poriadne mrazivý triler. Vo Vydavateľstve SLOVART v júni vychádza nový román autora bestsellerov ako Dôstojník a špión či Duch, ktorý čitateľa prenesie do Vatikánu. Strhujúci triler Konkláve začína smrťou pápeža. 

„Nový triler Roberta Harrisa nepustíte z rúk.“ – The Guardian

Za zamknutými dverami Sixtínskej kaplnky stoosemnásť kardinálov z celého sveta hlasuje v najprísnejšie strážených voľbách. Stoosemnásť svätých mužov, ktorí majú nielen svoje vlastné ambície, ale aj rivalov. O sedemdesiatdva hodín sa jeden z nich stane hlavou katolíckej cirkvi a jednou z najvplyvnejších a najmocnejších osobností na svete.

Robert Harris sa preslávil trilógiou a živote slávneho rímskeho politika a pisára Cicera: Impérium, Impérium: Boj o Rím, Impérium: Diktátor. Prvé dva diely už v slovenčine vyšli a tretí pripravuje Vydavateľstvo SLOVART na jeseň 2017. Harrisove diela boli preložené do vyše 30 jazykov a je členom Royal Sociaty of Literature (učená spoločnosť založená kráľom Jurajom IV., ktorej členmi sú okrem iných aj J.R.R. Tolkien, J.K. Rowling či Zadie Smith).

O autorovi

Robert Harris  (1957) sa narodil v anglickom meste Nottingham. Na univerzite v Cambridgei vyštudoval anglický jazyk a literatúru a v tom istom čase bol redaktorom študentského časopisu Varsity. Po skončení štúdia pôsobil v BBC, neskôr začal pracovať ako redaktor v novinách The Observer, prispieval do The Sunday TimesThe Daily Telegraph.

Vo Vydavateľstve SLOVART vyšli jeho romány Vaterland, Enigma, Archangeľsk, Duch, podľa ktorého nakrútil Roman Polanski film The Ghost Writer (Muž v tieni), a historické romány Pompeje, Impérium, Impérium – Boj o Rím, ako aj Index strachu Dôstojník a špión.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.