Rozprávanie o neznámych miestach známych miest

V novej cestopisnej knihe Káva od Felliniho nás svetobežník Boris Filan zavedie do šiestich európskych miest. Prenesieme sa do večného Ríma (ROMA sa odzadu číta AMOR), prezradí nám prečo nechal srdce v Báčskom Petrovci a zoznámi nás s fascinujúcimi mestami.

Knihu Káva od Felliniho, ktorá práve vyšla vo Vydavateľstve SLOVART, predstaví autor Boris Filan so svojim synom Oliverom Filanom a hosťami na podujatí v Starej Tržnici v Bratislave v sobotu 13. mája o 12:30. Na uvedenie srdečne pozývame.

O knihe

Boris Filan tvrdí, že už nepíše cestopisy, ale mestopisy, chuťopisy a vôňopisy. Má najradšej, keď niekam príde a je veľmi príjemne sklamaný. Často zistí, že to najzaujímavejšie a najlepšie je inde a celkom iné, ako si naplánoval. Nová kniha Káva od Felliniho je rozprávanie o neznámych miestach známych miest. Po Umení zablúdiť a Rozhovore s tigrom je to tretia kniha, ktorá spája tulácke zážitky s potešením z miestnych jedál a objavovaním prekvapujúcej histórie. Základom knihy Káva od Felliniho sú dva Filanove splnené sľuby. Cesta cez Viedeň, Mníchov a Zürich do Kostnice, pri príležitosti výročia upálenia Jana Husa. A putovanie so synom Oliverom za klobásami a svetoznámymi naivnými obrazmi, ktoré tvoria slovenskí umelci v Srbsku. Káva od Felliniho je stará dobrá filanovka. Lenže nová. V knihe účinkujú: Amadeus Mozart, Silvia Rea, Paľo Babka, Federico Fellini, Salome Alt, Matej Čáni, Alenka Lipscherová, Ludvík II., pani Rošková, Benito Mussolini, cisárovná Sissi, Rudolf Steiner, Jan Hus, Romulus a Remus a Boris Filan so svojím synom Oliverom.

O autorovi

Basketbalista, textár, cestovateľ, scenárista, moderátor, spisovateľ – Boris Filan. Cestoval po svete a svoje zážitky opísal v šiestich knihách série Tam Tam. Je držiteľom prestížnej ceny E. E. Kischa za publicistiku. V televízii mal svoju talkshow Gala-Gala, v rozhlase vysiela rozhlasovú Pálenicu, program pre tých, ktorým to páli. . Vydal tri zbierky poézie a svojich pesničkových textov (Túlavý psík, 69 textovKamalásky)  Vo Vydavateľstve SLOVART  mu vyšla čitateľsky úspešná próza Wewerka, román Klimtov bozk, ktorý získal cenu Kniha roka 2010, poviedkové knižky Bratislavské krutosti, PrešpoRock, Raba SuliZabíjačka a iné rozkoše, kniha duchovných dialógov Rozhovor Majstra s hlúpym žiakom . Z cestovateľských zážitkov a postrehov sú zostavené knihy Vodka, duša kaviárUmenie zablúdiť Rozhovor s tigrom. V roku 2011 získal cenu Krištáľové krídlo za literatúru.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.