Vytlačiť túto stránku

Najlepší informačný zdroj – knihy

Napísal KČ 23. január 2017

Už odmalička nám naši rodičia kupovali knižky, čím chceli rozvíjať našu fantáziu a podporiť našu motoriku. Nebolo na tom nič zlé. Ba práve naopak, tento krok bol správny. Súčasní rodičia namiesto toho, aby zašli do kníhkupectva a kúpili svojim ratolestiam dobrú knihu, podajú im tablet a nevenujú sa im.

knihy 1200x800

Vôbec si neuvedomujú, že tým svojmu dieťaťu veľmi škodia. Knihy sú azda najväčší informačný zdroj. Samozrejme, dnes v dobe médii a internetu ich popularita trošku klesá. V konečnom dôsledku nám ale tak či tak prinesú objektívnejšie a hlavne pravdivé informácie. Či už ste študent, ktorý potrebuje dokončiť diplomovú prácu a hľadá informácie, alebo zamestnanec firmy, v ktorej majitelia vyžadujú samovzdelávanie zamestnancov, vždy sa môžete spoľahnúť na knihy. Ak potrebujete konkrétny titul z ekonomickej literatúry, namiesto toho, aby ste behali po konkrétnych kníhkupectvách v širokom okolí, môžete si dostupnosť ekonomickej literatúry preveriť priamo na web stránke daného kníhkupectva.

Veľkým pozitívom je aj čoraz zvyšujúce sa percento mladých ľudí, ktorí začínajú čítať knihy a vydržia pri tom. Ak máte doma dieťa v pubertálnom veku, motivujte ho čítaním kníh. Rátajte s tým, že spočiatku vám bude protirečiť. Časom však zistí, že kvalitné informácie nenájde na internete, ale v knihách. A viete, že medzi najobľúbenejší žáner mladej generácie patrí motivačná literatúra?

Zima je obdobím, kedy sa môžete najviac venovať knihám. Ak ste lenivý a túžite sa večer zakutrať pod perinku a nič nerobiť, odporúčame vám zobrať si so sebou dobrú knihu, pri ktorej vám čas bude utekať akosi rýchlo. A hlavne – bude vám dobre.