Knihy o deťoch a pre deti

Napísal Slovart, Fortuna Libri 10. december 2016

Svoje deti sa snažíme vychovávať najlepšie ako vieme. Ale pri všetkej dobrej vôli sa každému zíde pomocná ruka a dobrá rada - Testujme a rozvíjajme svoje dieťa.

Testujme a rozvíjajme svoje dieťa

Ako docieliť, aby moje dieťa v noci spalo? Prečo ho neviem odnaučiť od plienok? A čo by už moje dieťa malo vo svojom veku ovládať? Na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete odpovede v novej praktickej príručke Testujme a rozvíjajme svoje dieťa. Detské psychologičky Mária Tóthová Šimčáková a Petra Arslan Šinková, detská lekárka Monika Antošová a špeciálna pedagogička Monika Klapková vám poradia, akým spôsobom rozvíjať jednotlivé schopnosti a zručnosti dieťatka od narodenia až po šesť rokov. Publikácia vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.

Pomocná ruka pre rodičov
Každé dieťa je iné, má svoju povahu, avšak všetky majú jedno spoločné: v tom najmenšom veku sa bez vás nezaobídu, nepohnú a ani nenajedia. Prebdené noci, plač a neustála pozornosť dajú zabrať, ale práve toto obdobie je to najvzácnejšie. Nechajte si poradiť autorkami knihy Testujme a rozvíjajme svoje dieťa, ako ho zvládnuť čo najlepšie. Overte si, či sa vaše dieťa vyvíja správne a kedy je už potrebné vyhľadať odborníka. Kniha ponúka množstvo námetov a podnetov na aktivity a hry s deťmi od narodenia až po ich nástup do školy. Okrem iného obsahuje tipy, ako si poradiť s problémami so spánkom, so stravovaním či s osvojovaním hygienických návykov.

Maloobchodná cena: 19,90 €

Cestovanie prstom po mape ešte nebolo také čarovné

Vedeli ste, že najčastejšie mená na Islande sú Ólafur pre mužov a Aníta pre ženy? Alebo, že obľúbenými jedlami v Číne sú wonton či polievka thukpa? Čím sa vyznamenali Slováci Ľudmila Pajdušáková, Ján Dopjera či Izabela Textorisová? A nájdeme oštiepok ako tradičné jedlo na slovenskej mape?

Všetky tieto otázky vám zodpovie kniha MAPY z pera a ceruzky autorskej dvojice ilustrátorov Alexandry a Daniela Mizielińskich. Ich atlas sa stal absolútnym fenoménom, bol preložený do viac ako 20 jazykov a po celom svete sa ho predalo viac ako 2 milióny výtlačkov.

Vydavateľstvo SLOVART a Poľský inštitút v Bratislave vás srdečne pozývajú na krst knihy Mapy v sobotu 17. decembra o 11:00 v priestoroch Poľského inštitútu (Nám. SNP 27, Bratislava), ktorý otvorí svoje brány počas podujatia Dobrý trh. Ilustrátori a autori knihy sa s nami spoja prostredníctvom video hovoru na Skype a takto virtuálne knihu pokrstia.

O knihe...
V knihe obrazových máp pre malých aj veľkých nájdete 46 krajín, 6 kontinentov a množstvo zaujímavých faktov zo všetkých kútov sveta. Dozviete sa, čo jedia ľudia v Ekvádore, aké zvieratá žijú v Číne, v Japonsku či v Afrike. Zoznámite sa s gejzírmi na Islande, objavíte obydlia starých Mayov v Mexiku, vo Fínsku vás čaká polárna noc, na Madagaskare si oddýchnete v tieni obrovského baobabu. Na každej dvojstránke nájdete obrázky historických pamiatok, významných osobností a zaujímavosti o histórii a kultúre danej krajiny či kontinentu.

O autoroch
Alexandra a Daniel Mizieliński sa venujú grafickému dizajnu, písaniu a ilustrovaniu kníh, či tvorbe webových stránok. Sú majiteľmi grafického štúdia Hipopotam studio. Získali viacero prestížnych svetových cien ako Bologna Ragazzi, Prix sorcieres či Primo Andersen. Medzi ich najznámejšie knihy patria D.O.M.E.K, D.E.S.I.G.N či Podziemnik a Podwodnik. Vo Vydavateľstve SLOVART im vyšla kniha Mapy.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.