Brilantné severské krimi Sova

Napísal Milan Buno 03. november 2016

Samuel Bjørk je pseudonym nórskeho spisovateľa a hudobníka Froda Sandera Øiena. Medzinárodný úspech si však získal vynikajúci triler Cestujem sama.

V Nórsku táto kniha vyvolala hotovú senzáciu a v preklade vyšla v 29 krajinách. Ako prvý román napísaný pod pseudonymom získal nomináciu na Cenu nórskych kníhkupcov 2013. Práve vyšiel ďalší mrazivý triler Sova, v ktorom sa objavujú postavy zohranej dvojice kriminálnych vyšetrovateľov Holgera Muncha a Mie Krügerovej.

V lese sa našlo telo tínedžerky Camilly Greenovej, ktorá bola tri mesiace nezvestná. Niekto ju rituálnym spôsobom zavraždil, možno aj týral a mučil. Opatrne ju položil na lôžko z vtáčích pier, nahú, a okolo tela umiestnil sviečky v tvare pentagramu. Podľa súdneho lekára obsah jej žalúdka vypĺňali pelety. Vtáčí zob...
Vrah po sebe nezanechal žiadne stopy.

Vyšetrovaním prípadu je poverený skúsený kriminalistický veterán Holger Munch a jeho geniálna, hoci trochu labilná kolegyňa Mia Krügerová. Ani oni, ani nikto z ich tímu však nie je pripravený na zlo, ktorému budú musieť čeliť pri pátraní.
Čo je to za šialenca, kto sa to komu a za čo mstí?
Spočiatku nenachádzajú nič, žiadne dôkazy, nemajú sa čoho zachytiť. Zapracuje však mladý hacker a... náhoda. Kruh sa pomaly uzatvára a všetko nasvedčuje tomu, že medzi vraždou a udalosťami, ktoré sa odohrali pred mnohými rokmi, by mohla existovať nejaká súvislosť.

Vypočujte si AUDIO úryvok. Z knihy číta Vlado Kobielsky:

Keď v roku 2015 vyšlo severské krimi Cestujem sama od dovtedy slovenským čitateľom neznámeho autora Samuela Bjorka, stala sa kniha jedným z hitov v tomto žánri. Autor aj kniha sa dokonca umiestnili na siedmom mieste v ankete TOP autor a TOP kniha roku 2015 portálu SeverskeKrimi.sk.
Novinka Sova opäť prináša premyslenú a napínavú zápletku, pričom Bjork majstrovsky preniká hlboko pod povrch ľudskej mysle.

Samuel Bjork bude hlavnou hviezdou na tohtoročnom knižnom veľtrhu Bibliotéka. V piatok 11.novembra bude s ním diskusia o 17:00 v bratislavskej Inchebe, kde určite prezradí oveľa viac o svojich knihách a podpíše fanúšikom obidve svoje knihy, Cestujem sama i novinku Sova.
Začítajte sa do novej severskej detektívky Sova.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.