Vytlačiť túto stránku

Nadčasový príbeh kráľa slovenskej krimi Dominika Dána

Napísal Slovart 18. jún 2016

Mnohí si už leto bez novej „dánovky“ nevedia predstaviť. Pre všetkých máme dobrú správu. Na pultoch kníhkupectiev už leží najnovší román Dominika Dána – Nežná fatamorgána,v ktorom sa spolu s detektívom Krauzom prenesieme do roku 1989.

Richard Krauz pracuje na oddelení vrážd už rok a pol, no ešte stále je v očiach starších kolegov iba kriminalistické ucho. Jeho učiteľ, detektív Eduard Burger, má na stole tri staré nevyriešené vraždy mladých dievčat, ktoré vrah znásilnil a zahrdúsil na lavičke mestského parku. Modus operandi všetkých troch vrážd jednoznačne nasvedčuje, že ide o toho istého páchateľa. Štvrtá vražda sa stane mesiac pred revolúciou a Burgerove varovanie, že vrah neprestane, sa potvrdí. Osudy ľudí sa stretávajú a pretínajú na námestí a v štrnganí kľúčov zanikne osamelý výkrik, že jeden z nich je bezcitný surový vrah.

Najpopulárnejší slovenský krimi autor získal trojnásobne ocenenie na Panta Rhei Awards, ktoré sa udeľovali 2. júna 2016. Dominik Dán je slovenský autor roka a jeho predposledný titul Krv nie je voda je najpredávanejšou knihou roka 2015 a najobľúbenejšou knihou zamestnancov Panta Rhei.

O autorovi:
Dominik Dán (1955) sa viac ako dvadsaťpäť rokov zaoberá vyšetrovaním zločinov. Osobné kontakty s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou „lepšou spoločnosťou“ mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Z bohatých skúseností čerpá pri písaní mrazivo autentických detektívnych príbehov. Všetky jeho knihy vyšli vo Vydavateľstve SLOVART a okamžite sa stali bestsellermi.