Knižný tip pre deti aj rodičov

Sviatok detí MDD je jeden z dôvodov, doplniť si domácu  knižnicu o nádhernú detskú knihu, ktorá poteší aj rodičov. Alica v krajine zázrakov islustrovaná Dušanom Kállayom patrí určite medzi najkrajšie knihy na svete.

V kinách je Alica v Krajine za zrkadlom a na pultoch kníhkupectiev Alica v Krajine zázrakov s obrázkami Dušana Kállaya. Kniha vychádza ako jedna z narodeninových reedícií k 25. výročiu Vydavateľstva SLOVART.

Alica v krajine zázrakov - Lewis Carroll

Popredný slovenský ilustrátor Dušan Kállay dostal za ilustrovanie knihy prestížnu Cenu H. Ch. Andersena a počas výstavy k 150. výročiu vydania Alice v krajine zázrakov získalo to slovenské hlavnú cenu Grolier Clubu ako najkrajšie vydanie spomedzi všetkých na svete.

alica 25

Príbehy o Alici v krajine zázrakov a za zrkadlom, ktoré povymýšľal a spísal ešte v 19. storočí anglický matematik a profesor na univerzite v Oxforde Lewis Carroll, sa stali obľúbenými prakticky na celom svete. Alicu poznajú deti a dospelí rovnako ako Pippi Dlhú pančuchu, Pinocchia alebo Medvedíka Pú. Je známa vec, že matematici majú už z titulu svojho zamestnania neraz veľkú tvorivú fantáziu a zmysel pre obdivuhodné kombinácie, paradoxy a nezmysly. Zmysel pre krásne a bláznivé nezmysly mal aj Lewis Carroll – a jeho Alica sa v tom fantastickom nezmyselnom svete pohybuje s detskou samozrejmosťou a bezstarostnosťou, až dospelí nevychádzajú z údivu. A občas si pritom aj zaveršuje a zaspieva. Jej bláznivé príbehy by mali pobaviť nielen deti, ale aj rodičov či už starých alebo mladých.

Zdroj a foto: Slovart

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.