Fenomén Fifty Shades stále „trvá“

Napísal Albatrosmedia.sk 30. marec 2016

Potvrdzujú to nielen čísla svetových predajov románu Grey – pokračovanie úspešnej série Päťdesiat odtieňov od E L James – ale tiež jeho predaje na českom a slovenskom knižnom trhu.

V Českej republike prekročili predaje titulu Grey počas mesiaca od vydania hranicu 50 000 predaných výtlačkov, na Slovensku potom atakovali hranicu 25 000 predaných kusov. Úžasné čísla zodpovedajú aj neutíchajúcemu záujmu o slávnu erotickú ságu v zahraničí – vo Veľkej Británii a USA bolo doteraz predaných takmer 3 milióny výtlačkov románu Grey, a napríklad vo Francúzsku, krajine zasnúbenej láske a vášni, bolo predaných viac ako 630 000 výtlačkov.

„Veľký záujem o knihu a aj to, že vzbudí vlnu vášní a emócií, sme, samozrejme očakávali. Pri fenoméne – naviac takom kontroverznom – akým celá séria je, sa ani nič iné očakávať nedalo. Teší nás, že si čitateľky pochvaľujú možnosť spoznať svojho obľúbeného hrdinu Christiana Greya z nového uhla pohľadu a zistiť, že jeden príbeh rozprávaný z pohľadu muža a ženy sa môže v mnohom veľmi líšiť,“ hovorí Kristina Synek, brandmanažérka vydavateľstva XYZ, ktoré sériu Päťdesiat odtieňov a jej pokračovanie v Čechách a na Slovensku vydalo.

V štvrtej knihe autorka E L James odhaľuje čitateľkám dušu tajomstvom obklopeného milionára Christiana Greya a umožňuje im tak pochopiť ho a doslova – dostať sa do jeho hlavy. A dokazuje, že sa rozhodne dostala aj inam, a to priamo do sŕdc svojich verných čitateliek.

Autor: E L James

Názov: Grey

Vydavateľstvo: XYZ

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.