Dva knižné tipy pre deti a mládež

Napísal Slovart, Yoli 14. január 2016

Kniha Cesta na svet citlivo odpovedá na otázky, ako sme sa dostali k mame do bruška… Čerstvá novinka Invázia do Tearlingu je pokračovaním vynikajúcej young adult série...


... druhá kniha, hlavnú hrdinku si má vo filme zahrať Emma Watson, Hermiona z Harryho Pottera.

Cesta na svet - Jana H. Hoffstädter

Anotácia

Cesta na svet je knižka pre zvedavé deti a ich rodičov, ktorí chcú citlivo a pravdivo odpovedať na detské otázky. Aby ju rodičia mali poruke, keď sa deti opýtajú, ako prišli na svet.

Zámerom je spoločné čítanie, aby sa rodičom a deťom ľahšie rozprávalo o veciach, o ktorých možno nie je vždy úplne ľahké rozprávať. Príbehom čitateľov sprevádza malý predškolák, ktorý zisťuje, ako prišiel na svet on, a ako sa čoskoro narodí jeho súrodenec. Chce vedieť, čo robia bábätká v brušku, ako sa tam dostali, a prečo sú tam tak dlho, ako napokon vylezú von, a prečo aj tatinkovia nemôžu mať deti, a prečo a ako to a tamto… a mama s tatom vysvetľujú a kreslia… a malý Edo rozpráva deťom, čo už vie… Knižka skúša odpovedať na detské otázky otvorene, ale citlivo. Autorke s tým pomohla pani psychologička Doc. PhDr. Eva Poliaková Csc., ktorá sa téme výchovy detí venuje už dlhé roky a pani doktorka, gynekologička, MUDr. Zuzana Šebíková. Obe sú odbornými garantkami knižky. Cesta na svet je vekovo určená pre deti, ktoré sa začnú vypytovať, ako prišli na svet. U každého je individuálne, kedy sa tak stane. Môžu to byť škôlkári, ale aj malí školáci. Knihu ilustrovala Petra Lukovicsová.

Cena:  12,95 EUR

Knižku Cesta na svet napísala Jana H. Hoffstädter, ilustrovala Petra Lukovicsová a o grafický dizajn sa postaral Boris Meluš. Vychádza vo vydavateľstve O.K.O. v spolupráci s vydavateľstvom Slovart - vydavateľstvo najlepších kníh.

Srdečne Vás pozývame na uvedenie knihy v kníhkupectve ExLibris v SNG (nám. Ľ. Štúra 4, Bratislava) v piatok 15. januára o 18:30.https://www.facebook.com/events/214014662271392/

Workshop BookObrazy pre deti a ich rodičov ku knihe Cesta na svet sa bude konať rovnako v piatok 15.1. o 16:30 v kníhkupectve ExLibris v SNG. https://www.facebook.com/events/471918393006293/


Tearling sa jej zjavil vo sne

Túžila sa stať spisovateľkou, milovala knihy, no dlho sa k tomu nevedela odhodlať. Erika Johansenová sa preto prihlásila na americký kurz tvorivého písania Iowa Writers’ Workshop. Keď potom jej obľúbený autor Stephen King získal cenu National Book Award, uvedomila si, že aj ona chce písať knihy, v ktorých sa dejú veľké veci. Tearling sa jej zjavil vo sne jednej noci v roku 2007.  Neskôr sa jej v hlave zrodila postava Kelsey ako vodkyne usilujúcej sa konať dobro a presadiť zmenu.

Johansenová napísala román počas štvorročného štúdia práva a zožala s ním obrovský úspech po celom svete. V slovenčine vychádza už druhá jej kniha s názvom Invázia do Tearlingu.
Opäť je to skvelý young adult príbeh plný intríg a tajomstiev, ktorému nechýba romantika, akcie, dobrodružstvo. „Milujem túto sériu! Inteligentný, hlboký a dobre napísaný dej. Neviem sa dočkať tretej knihy,“ napísala fanúšička série Vicki.

Kelseu, mladú kráľovnú Tearlingu, čaká výzva, akej dosiaľ nečelila. Zastavením zásielok otrokov do Mortmesnu nahnevala Červenú kráľovnú – brutálnu vládkyňu, ktorej moc pramení z čiernej mágie. Tá teraz posiela do Tearlingu armádu, aby ho pripravila úplne o všetko.

Inváziu už nič zastaví.

Ako sa mortská armáda blíži k hlavnému mestu, Kelsea nadobúda tajomnú moc. Dokáže sa spojiť s obdobím pred Prechodom a zisťuje, že sa musí spoľahnúť na čudného, možno aj nebezpečného spojenca – ženu menom Lily, ktorá žila pred mnohými rokmi. Osud Tearlingu aj Kelseinej duše závisí práve od Lily, Kelsea však možno nebude mať dosť času, aby si to overila.

Viac YA príbehov pre mladých nájdete na
www.YOLi.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.