Život je najsladší bez cukru

Blogerka Sarah Wilson sa považovala za zdravo sa stravujúceho človeka. Nevedela, koľko cukru obsahuje bežná strava, a ako to ovplyvňuje jej telesnú pohodu.


Keď zistila, že konzumácia cukru môže byť zdrojom celoživotných výkyvov nálady a telesnej hmotnosti, problémov so spánkom aj príčinou ochorenia štítnej žľazy, uvedomila si, že musí urobiť zmenu.

V knihe Končím s cukrom, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART, sa určite spoznáte. Sarah jedla denne tri kusy ovocia, hrsť sušeného ovocia, lyžičku či dve medu v čaji, malú tabuľku čokolády po obede a jogurt s medom po večeri. V umiernených dňoch zjedla 25 a viac lyžičiek cukru. Odporúčaný limit pre dospelého človeka je však 6 – 9 lyžičiek denne.

Keď Sarah skoncovala s cukrom, vrátila sa jej duševná pohoda a energia. Dnes už svetoznáma autorka knihy Končím s cukrom neverí na diéty ani na to, že je dobré trápiť sa prípravou jedla. Detoxikačný plán a recepty v jej knihe sú navrhnuté na dlhotrvajúcu pohodu.

Čo sa začalo ako pokus o elimináciu cukru, či už pridaného, alebo skrytého, sa čoskoro stalo životným štýlom. A nielen pre Sarah – jej program podľa knihy Končím s cukrom a webovej stránky iquitsugar.com absolvovalo už 600.000 ľudí.


Tu sú ohlasy niektorých z nich:

„Som bez cukru takmer 12 mesiacov. Milujem pocit, ktorý mi to prinieslo – kypím energiou! Stojím v nemom úžase nad tým, že už nemávam chúťky na sladké, a moja pleť žiari.“

DI

„Sarah Wilson dokáže zmeniť chod vecí v malých, ľahko prispôsobiteľných krokoch a zanechá vo vás pocit, že je vám poruke ako niekto, kto stojí pri vás a rozumie vám. Samotná Sarah je chodiaca reklama na to, čo sa jej podarilo. Prechod na život bez cukru s jej pomocou je prvý krok k úplnému telesnému aj duševnému zdraviu, ktorý môže urobiť každý.“

NORA GEDGAUDAS (CNS, CNT, autorka knihy Primal Body, Primal Mind: Beyond the Paleo Diet for Total Health and a Longer Life – Prvotné telo, prvotná myseľ – viac než paleo diéta pre úplné zdravie a dlhší život) 

„Ďakujem vám za tento brilantný program. Doteraz som schudol 11 kíl, teraz mám ideálnu váhu na svoju výšku, a pritom jem toľko ako predtým, lenže už iba správne potraviny. Som čulý, mám čistú, lesklú pokožku a vo všeobecnosti sa teším zo života bez letargického tmavého mraku, ktorý predtým nado mnou nepretržite visel. Tým, že som vyskúšal tento experiment, sa mi otvoril úplne nový život.

MATT

O autorke

SARAH WILSON je novinárka, televízna moderátorka, zdravotná poradkyňa a blogerka. Žije v austrálskom Sydney. Je bývalou editorkou časopisu Cosmopolitan a moderovala prvú sériu Masterchef Australia (Austrálsky šéfkuchár). Viac ako desať rokov pravidelne píše stĺpčeky do novín a časopisov.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.