Inšpirácia z viery

Začať veriť v Boha znamená pre každého človeka dôležitý krok v jeho živote. Zaujímavé sú aj rozhodnutia niektorých ľudí, ktorí nepochádzajú z kresťanských rodín...


... no rozhodli sa obrátiť sa na túto vieru a hľadať v nej silu. Dôvody bývajú rôzne, môže to byť sen, pobyt vo väzení, autonehoda, hľadanie odpovedí na zložité otázky, objavenie vlastného ja. Nie sú dôležité dôvody, dôležité je, či je viera úprimná. Pretože len v úprimnej viere sa dokáže sústrediť sila a pomoc. Už len samotné prečítanie biblie nám dokáže priniesť odpovede na naše otázky.


Biblia, najprekladanejšia kniha

Biblia je najprekladanejšou knihou, ktorá pôvodne vyšla v troch jazykoch. A to v gréčtine, hebrejčine a aramejčine. Pred viac ako 10 rokmi bola preložená do viac ako 2200 jazykov vrátané rôznych nárečí. Tieto čísla svedčia o jej sile, o tom, ako dokáže ľuďom pomáhať. Aj na hotelových izbách často na vás čaká miesto čokolády na vankúši biblia na nočnom stolíku. Je to potrava pre dušu. Preto sa osamelým cestovateľom zíde a nielen im. Každému dobre padne, keď si po vyčerpávajúcom dni môže ľahnúť do postele a tam načerpať energiu z tejto knižky.


Breviár ďalšia dôležitá kniha

Breviár alebo aj liturgia hodín je veľmi peknou kresťanskou modlitbou celého náboženstva. Má úžasnú moc, vďaka ktorej dokáže spojiť ľudí po celom svete svojou modlitbou. Spájať ľudí je dôležité, hoci to znie ako klišé, tak v jednote je sila. Kresťanstvo by nikdy nebolo také silné a zmysluplné, keby v ňom ľudia nedržali pri sebe a navzájom sa nepodporovali. Breviár ukazuje silu cirkvi, ktorej silu nepremôžu ani brány pekelné. Výhodou tejto knižky je, že je tak určená ako pre dlhoročných kresťanov, tak aj pre laikov, ktorí majú záujem sa dozvedieť o náboženstve čo najviac.

Zaujali vás tieto knižky a chceli by ste sa dozvedieť o ďalších zaujímavých knihách s tématikou kresťanstva? Navštívte kresťanské kníhkupectvo Zachej.sk a preniknite do tajov tohto náboženstva.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.