Výnimoční ľudia, nová brilantná detektívka

Napísal Albatrosmedia.sk 26. júl 2015

Stará záhada. Moderné technológie. Temné znamenia. Expert Enzo Macleod na stope nevšedného zločinu.


Brilantná detektívka z pera Petra Maya, jedného z najoceňovanejších autorov súčasnosti. Prvý diel bestsellerovej série ENZO.

O knihe...
Píše sa august roku 1996 a celý Paríž je šokovaný záhadným zmiznutím jedného z najvýznamnejších francúzskych intelektuálov svojrázneho odborníka na francúzsku kinematografiu Jacquesa Gaillarda. Jediná indícia, ktorú po sebe zanecháva, je tajuplná poznámka v diári na pracovnom stole. Mad a minuit. Koho alebo čo označuje? Polícia je bezradná a vyšetrovanie sa čoskoro ocitá v slepej uličke. Zdá sa, že Gaillardovo zmiznutie zostane navždy zahalené tajomstvom. 

O desať rokov neskôr Enzo Macleod, bývalý škótsky kriminalista, ktorého osud zavial do francúzskeho Cahors, prijíma výzvu priateľov a podujme sa vyriešiť zabudnutý Gaillardov prípad. Hľadanie pravdy, spočiatku motivované najmä túžbou vyhrať stávku, Macleoda čoskoro úplne pohltí. Otrasné zistenia, ku ktorým dospeje, okamžite zaujmú aj vyššie politické kruhy, čím sa však Enzov život i celé vyšetrovanie značne skomplikuje.

Foto:Vydavateľstvo: Plus, bežná cena: 14,49 €

O autorovi

Peter May (1951) sa narodil v škótskom Glasgowe. Po novinárskej kariére presedlal na písanie televíznych scenárov, no najväčšiu popularitu si získal najmä svojimi knižnými príbehmi. Jeho knihy sú prekladané do mnohých jazykov a niekoľkokrát boli ocenené prestížnymi literárnymi cenami, čo ho radí medzi najúspešnejších svetových spisovateľov súčasnosti. Celosvetový úspech mu vyniesla séria „čínskych“ thrillerov, v ktorých predstavil mladého vyšetrovateľa Li Yana a americkú súdnu lekárku Margaret Campbellovú.
Rovnaké svetové úspechy u čitateľov zožala „francúzska“ séria príbehov s charizmatickým vyšetrovateľom Enzom Macleodom, ktorej prvý diel – Výnimoční ľudia – vychádza v slovenskom preklade v roku 2015 vo vydavateľstve Plus.
Nemenej populárna je tiež trilógia detektívnych príbehov s názvom Lewis, odohrávajúca sa v rodnom Škótsku (Lewis Trilogy – The Blackhouse, The Lewis Man, The Chess Men). Prvý diel trilógie Lewis pod názvom Čierny dom vyjde rovnako vo vydavateľstve Plus na jeseň 2015.
Autor v súčasnosti žije vo Francúzsku.

Začítajte sa od ukážky z knihy Výnimoční ľudia 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.