Aj vám sa zvyknú roztancovať črevá?

Intolerancia laktózy. Táto diagnóza sa nedá odignorovať, pretože ak ňou trpíte, doslova sa vám po požití mliečnych výrobkov „roztancujú“ črevá a...


…. rozmýšľate nad najkratšou možnou cestou, ktorá vedie k toalete. Je to signál, že telo laktózu nedokázalo stráviť. Črevo sa zvykne ozvať do polhodiny a okrem hnačky môže spôsobovať aj plynatosť a bolesti brucha.

Nová kniha Intolerancia laktózy prichádza na pomoc všetkým ľuďom, ktorí chcú žiť bez zažívacích problémov a nepríjemných ťažkostí.

3-fázový program
Autorka ponúka trojfázový program s množstvom praktických tipov pre každodenný život. Okrem skvelých jedál kniha obsahuje aj prehľadnú tabuľku s informáciou o obsahu laktózy v danom pokrme. Tabuľka využíva farby semaforu, takže je veľmi prehľadná.

Pri tejto diagnóze totiž musíte zabudnúť na všetky mliečne výrobky, či už kravské, ovčie alebo kozie a všetko mliečne vrátane zmrzliny, acidofilného mlieka či tvarohu. Nezabúdajte na to, že mlieko je skutočne hocikde a tabu by pre vás mal byť aj margarín či mliečna čokoláda.

S pomocou knihy Intolerancia laktózy sa naučíte bez starostí si vychutnávať jedlo. Zistíte, ako sa vyhnúť mliečnemu cukru a čoskoro budete fit. S pomocou trojfázového programu ovládnete intoleranciu laktózy, naučíte sa variť chutné jedlá, ktoré spestria váš stravovací program bez toho, že by ste sa museli obmedzovať.
V knihe nájdete aj individuálny stravovací denník s nákupným sprievodcom.


Využívajte potraviny bez obsahu laktózy

Pre mlieko a viaceré mliečne produkty  existuje množstvo bezlaktózových variantov, ktoré dnes nájdete v takmer každom supermarkete a dokonca aj na diskontnom trhu – často sú dokonca pre ľahšiu orientáciu vystavené na špeciálne označenom regáli.
Bezlaktózové produkty majú obsah zostatkovej laktózy nižší ako 0,1 g na 100 g potraviny. Pri nákupe ich poznáte aj podľa nasledujúceho označenia: LACtosefrei,  laktosefrei, lactosefrei,  lactosefree alebo lactofree, minus L.

Vyhnite sa skrytej laktóze
Svet potravín sa vďaka priemyselnému spracovaniu stáva stále neprehľadnejším. Mlieko a mliečne zložky sa pridávajú do potravín, pri ktorých by vás ani nenapadlo myslieť na mlieko. Tak napríklad niektoré párky obsahujú jogurt, pretože znižuje obsah tukov, alebo mäsový nárez sa pripravuje s mliečnym cukrom, pretože podporuje zhnednutie kôrky.

Prvá pomoc pri intolerancii, 4-bodový výber pri nakupovaní a stravovaní, množstvo rád, vďaka ktorým sa vám bude dýchať lepšie.
Pozrite si ukážky z knihy Intolerancia laktózy.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.