Pozor na to, koho si vpúšťate do domu!

Lenivé oko – odborne tupozrakosť – má v rodine Schuttovcov domácke pomenovanie menivé oko. Vzniklo z nedorozumenia, keď malej Dawn diagnostikovali zrakovú poruchu.


Dawn však nepostihla iba lenivosť zraku, ale aj menivosť psychiky. Trpí pocitom menejcennosti a nevie si nájsť miesto v rodine ani medzi rovesníkmi. Jej správanie vedie najprv k nepredvídaným reakciám, potom k nepredvídaným medziľudským vzťahom a napokon...

Máte chuť na mrazivý príbeh o žene, ktorá musí čeliť znepokojujúcej pravde o svojej vlastnej dcére? Menivé oko je spletitý psychotriler,“ napísalo Chicago Tribune a ďalšie médiá označujú túto knihu za majstrovsky napísanú, provokujúcu a mimoriadne napínavú.

Dawn si jedného  dňa privedie do domu priateľa Ruda, lenže ten sa nepohodne s rodičmi a brutálne ich napadne. Otec na to doplatí životom, matka Hanna utrpí ťažké zranenie spojené so stratou pamäti.

Rud sa ocitne vo väzení, ale po troch rokoch súd vyhovie jeho odvolaniu a proces sa obnoví.
Hanna chce urobiť všetko pre to, aby vrah jej manžela ostal za mrežami. Hoci sama utrpela ťažký úraz, rozhodne sa oživiť v sebe spomienky na hrôzostrašnú noc a vystúpiť ako svedkyňa v obnovenom súdnom procese.
Dawn je, naopak, odhodlaná priateľa brániť. Hoci matka svoju neprispôsobivú dcéru od detstva uprednostňovala a podporovala, vzniká medzi nimi najprv skrytý, postupne čoraz otvorenejší konflikt.
To najťažšie – prijatie krutej reality – však Hannu ešte len čaká.

Podliehať sebaklamu je lákavé, ale krátkozraké.

Foto: Ikar

Jessica Treadwayová je pracovala ako reportérka agentúry United Press International. Napísala množstvo knižných recenzií a literárnych štúdií do časopisov Boston GlobeChicago Tribune.


Začítajte sa do nového psychotrileru Menivé oko.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.