Vytlačiť túto stránku

Tma

Napísal Ikar 13. máj 2015

„Strach sa vo mne zbieral už hodnú chvíľu, no teraz vybuchol ako šrapnelový granát. Zachvel som sa, azda aj zakričal, takmer som sa rozbehol cez miznúcu lúku;...


... nezaujímalo ma nič, iba dostať sa čo najskôr dole – k ľudským obydliam.“

Jeden človek, jedna miestnosť a nekonečná hrôza

Najnovší triler Jozefa Kariku, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí!
Áno, Karika už neraz dokázal, že má úžasný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Jeho knihy len tak neodložíte, hoci vám behá mráz po chrbte a strhávate sa pri najmenšom nevinnom šuchote. Po špičkovom Strachu prichádza strhujúca TMA.
Tma, v ktorej sa niečo skrýva...

Televízny scenárista odchádza na osamelú horskú chatu v Malej Fatre. Chce si oddýchnuť od hektickej práce aj napätého manželstva a vychutnať si pokojnú zimnú atmosféru. Zrazu sa však prihodí čosi nečakané a pobyt sa zmení na desivú nočnú moru. Chata sa stáva väzením, hoci dvere nie sú zamknuté.
Začína sa zúfalý boj o prežitie.

Foto: Ikar

Nedajte si ujsť ďalší skvelý príbeh TMA od majstra strachu a napätia Jozefa Kariku.
„Je to od Boha nadaný človek,“ vyhlásila o Karikovi šéfka najväčšieho vydavateľstva Ikar Gabriela Belopotocká. „Keby sa narodil v Amerike, zarábal by ťažké peniaze. Teraz by už mohol sedieť na terase domu s vyloženými nohami, pofajčievať cigary a vypúšťať dlhý dym.“

V novinke Tma sa Jozef Karika snažil vytvoriť maximálne napínavý triler s minimom postáv aj prostredí. Ako tvrdí, „celé by sa to dalo zhrnúť do sloganu: Jeden človek, jedna miestnosť, nekonečná hrôza. Napísať minimalistický príbeh, ktorý čitateľa chytí a nepustí, je svojím spôsobom rovnako náročná výzva, ako napísať rozsiahlu ságu s množstvom postáv a spletitým dejom“, dodáva obľúbený autor.

Prečítajte si úryvok z nového mrazivého trileru TMA.