Užitočný šlabikár krásy

Navždy šik! je šlabikár krásy. Kniha o tom, ako starnúť po francúzsky – graciózne a štýlovo. Už ste určite veľakrát počuli, že vek je len číslo...a je to pravda.


Nikto to nevie lepšie ako Francúzky. Ak chcete mať krásny život, dôležitý je štýl, jednoduchosť, inteligencia a veľkorysosť. Francúzsky tomu hovoria joie de vivre, čiže radosť zo života. Naučte sa ho aj vy vďaka novej knihe, ktorá by nemala chýbať vo vašej domácej knižnici.  

Možno ste si všimli, že aj Francúzky, ktoré už prekročili štyridsiatku, sú očarujúce a šarmantné. Záleží im na rozvoji intelektu, na tom, aby vedeli na úrovni konverzovať, ale rovnako je pre ne dôležité, aby boli šik. Vyzerajú mladšie, ako v skutočnosti sú, a celý život si zachovávajú štýl. Narodeniny chápu ako oslavu svojho pohodového života a zároveň ako dobrý dôvod vyraziť na nákupy a potom sa perfektne nahodiť na oslavu ďalšieho výročia.

Foto: Ikar

Raz za týždeň

V novinke Navždy šik! sa napríklad dozviete, prečo je naozaj nevyhnutné, aby ste si robili pravidelný píling tváre.
Gommage alebo píling odstraňuje mŕtvu pokožku a tvár je potom čistá a ružovkastá. Mimochodom, slovo gommage znamená vygumovanie:). Autorka T.Jettová ďalej píše:
– Až donedávna som si myslela, že píling odstraňuje mejkap, ale nie je to tak a ani o to nejde. Pred pílingom alebo vygumovaním musí byť pleť čistá. Elodie, kozmetička a majiteľka módnych kúpeľov neďaleko Paríža, to vtipne zhodnotila: „Ak si urobíte píling bez toho, aby ste sa najprv odmaľovali, je to, ako keby ste sa osprchovali oblečené.“
– Gommage sa môže použiť aj na mierne popraskané pery.
– Po gommage má nasledovať vhodná – jemná, vždy mierne zvlhčujúca – maska. Ak máte mimoriadne mastnú pleť, čo je dosť zriedkavý prípad, požiadajte svoju dermatologičku, aby vám dala masku, ktorá je vhodná pre váš typ pleti, alebo si dajte po pílingu svoj obľúbený krém.
– Dominique Ristová z významnej francúzskej kozmetickej spoločnosti povedala: „Pleť vám rozumie len vtedy, keď sa jej prihovárate nežne.“
– Keď nájdeme prípravky s vyhovujúcimi zložkami, vyberieme si ten, ktorý sa nám viac páči alebo najkrajšie vonia. To je už vec vkusu.

Ďalšie tajomstvo: Ak si dáte zvlhčovaciu masku ako nočný krém raz alebo dvakrát za týždeň, zobudíte sa ako znovuzrodená. Vyskúšala som to, otestovala som to, je to tak.
– zvlhčovacie masky nie sú hlúposť. Keď nájdete svoju obľúbenú masku, uvidíte, že ak počkáte pätnásť až dvadsať minút, kým si dáte hlavu na vankúš (s čerstvo vypratou obliečkou), uvidíte nádherné výsledky.

Množstvo tipov a trikov nájdete v novej knihe Navždy šik!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.