Jedinečná partnerská príručka

Anglický terapeut Andrew G. Marshall sa v rámci partnerského poradenstva už 25 rokov zaoberá vzťahmi a ako v nich udržať vášeň i lásku.


Svoje skúsenosti sa rozhodol ponúknuť aj v knihe Ľúbim svojho partnera, ale... Chce, aby si ľudia uvedomili, že partnerská kríza ešte nemusí znamenať definitívny koniec.

Čo robiť, keď sa z partnerstva začne vytrácať vášeň a láska akoby už vyhasínala? Znamená to, že vzťah neodvratne speje k zániku? Alebo je možné, že sa človek do toho istého partnera zaľúbi znova? Možno ste si položili niektorú z týchto otázok aj vy – hoci občas nás ten druhý naštve, záleží nám na našom partnerskom vzťahu a chceme ho udržať.

Marshall vysvetľuje, akými etapami vývoja prechádza láska medzi partnermi, prečo z nej časom vyprchá vzrušenie, zmyselnosť, túžba a vášeň a ako a prečo vzniká pocit odcudzenia.

Presvedčí vás, že škriepky sú prínosom pre váš vzťah a zároveň poradí, že ak sa hádať, tak konštruktívne.

Marshall ponúka 7-bodový plán, ktorý vám hlbšie vysvetlí jednotlivé fázy vzťahov, i to ako sa dá ich láska zachrániť.

Prečítajte si úryvok z novinky Ľúbim svojho partnera, ale...

Foto: NOXI

Ako sa udržiava partnerské puto?

Väčšine čitateľov tento zoznam otvorí oči. Dvojice v strese však zoznam preskočia alebo ho nebudú brať do úvahy.

Počúvajte. Partnerovi venujte maximálnu pozornosť, potvrdzujte jeho myšlienky, pýtajte sa ho na podrobnosti, aby vedel, že ho skutočne počúvate a vnímate.

Podeľte sa. Rozprávajte mu o svojich pocitoch, o tom, čo ste zažili, kým ste sa nevideli,

o povinnostiach v domácnosti.

Dajte priestor veľkorysosti. Využite príležitosť a urobte za partnera niečo, čo nerobí rád, alebo ho prekvapte drobnou pozornosťou.

Dotýkajte sa. Pritúľte sa k nemu na pohovke, pohlaďte ho po ruke alebo sa s ním milujte.

Preukážte mu podporu. Choďte sa na neho pozrieť, keď športuje, vezmite si na starosť dieťa, keď partner ide na vzdelávací kurz pre dospelých, kúpte mu to, o čom sníva.

Pestujte spoločný humor. Žartovanie, drobné hlúposti a jašenie sa sú výborný spôsob budovania partnerského puta.

Urobte niečo navyše. Najviac si ceníme skutky, ktoré sa nášmu partnerovi nerobia ľahko, napríklad žartovanie o našej mame, ktorá má zložitú povahu, alebo súhlas so spoločným bankovým účtom.



S pomocou knihy Ľúbim svojho partnera, ale... sa naučíte, ako lepšie porozumieť svojmu partnerovi, ako si upraviť hranice vo vzťahu a ako znovuobjaviť stratené čaro.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.