Krimi s nádychom mytológie

Začal sa súdny proces s Jasónom, nevlastným otcom mladej Johany. Jasón sa inšpiroval praktikami basajuana, a znásilnil a zohavil svoju dospievajúcu dcéru.


V sále je aj tehotná inšpektorka kriminálnej polície Amaia Salazarová, ktorej sa pred rokom podarilo vyriešiť zločiny spojené práve s pánom lesov basajaunom. Tie vtedy naplnili život obyvateľov údolia Baztán strachom. A obavy sú opäť tu.

Po úspešnom Neviditeľnom strážcovi zažijete ešte viac vzrušenia, napätia, tajomných náznakov a nebudete sa vedieť dočkať záverečnej časti trilógie. Je tu druhý diel Dedičstvo kostí.

Foto: Ikar

Inšpektorka Amaia zhromaždila obviňujúce dôkazy proti zvrhlému Jasónovi, no sudca nečakane oznámi, že pojednávanie sa odročuje. Obvinený totiž spáchal na toalete v súdnej budove samovraždu. Správa vyvolá medzi prítomnými rozhorčenie a hnev. Vzápätí miestna polícia Amaiu odvolá: obvinený zanechal list na rozlúčku a adresátom je práve ona.
Správa obsahuje stručný a znepokojujúci odkaz: Tarttalo.
Slovo, ktoré sa spája s bájnou bytosťou z baskickej mytológie.
Legenda hovorí, že tarttalo svoje obete jedol a kosti potom odhadzoval ku vchodu svojej jaskyne ako ukážku svojej krutosti a upozornenie pre každého, kto by sa odvážil priblížiť k jeho skrýši. Kosti neboli ani odhodené, ani zabudnuté, boli uložené maximálne pozorne, bol to odkaz.

Inšpektorka sa tak ocitá v spleti nečakaných udalostí, ktoré ju celkom pohltia a dovedú do nečakaného konca.

Dedičstvo kostí je fascinujúce čítanie, ktoré vás chytí od prvej po poslednú stranu. Znepokojujúce, návykové, temné s množstvom intríg, v nezvyčajnom prostredí i atmosfére.“
Literary Rambles

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.